Σε νέες κινητοποιήσεις οι ρητινοκαλλιεργητές για την αναστολή προσλήψεων




Με κινητοποιήσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Σάββατο 6 Μαΐου, στις 10 π.μ., στο Προκόπι, απαντούν οι ρετσινάδες και δασεργάτες της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας στη συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης, που με πρόσχημα τις εκλογές ανέβαλε για μία ακόμη φορά τον δεύτερο κύκλο προσλήψεων στο πρόγραμμα αποκατάστασης του δάσους, αφήνοντας εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής χωρίς μεροκάματο, να παλεύουν να επιβιώσουν στην καμένη γη.

Σε μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη στην Αγία Άννα, ο Βαγγέλης Γεωργαντζής, πρόεδρος του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την επιστολή του ΟΑΕΔ Λάρισας στα Δασαρχεία Λίμνης και Ιστιαίας, σύμφωνα με την οποία αναστέλλονται οι προσλήψεις του 2ου κύκλου του προγράμματος που περιλαμβάνει 155 άτομα, μέχρι την εκλογή και διορισμό του νέου υπουργού Περιβάλλοντος.

Με την οργή και την αγανάκτηση να κυριαρχούν, οι ρετσινάδες και δασεργάτες της Βόρειας Εύβοιας αποφάσισαν να δώσουν αγωνιστική απάντηση, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για εξέλιξη που δείχνει ξεκάθαρα την κοροϊδία της κυβέρνησης σε βάρος τους. Οι προσλήψεις του δεύτερου κύκλου του προγράμματος θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν, κάτι που παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις της κυβέρνησης, δεν έχει ακόμη συμβεί. Υπενθυμίζεται ότι η άμεση έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος ήταν από τα βασικά αιτήματα της μεγάλης κινητοποίησης που πραγματοποίησαν οι ρετσινάδες και δασεργάτες στις 9 Γενάρη, έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με επιστολή του προς τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου των ρετσινάδων, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, εξέφρασε τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα τους.

Στην επιστολή σημειώνει:

«Δυστυχώς λόγω προγραμματισμένης δουλειάς στη Σκύρο δεν ήταν κατορθωτό να παρευρίσκομαι στη γενική σας συνέλευση και να δηλώσω από κοντά την αμέριστη στήριξή μου στη δίκαιη διεκδίκησή σας να παρθεί πίσω εδώ και τώρα η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλει τις προσλήψεις σας στα Δασαρχεία της Βόρειας Εύβοιας.

Έχετε κάθε δίκιο!

Κατέκαψαν την περιοχή, αρνούνται να αποζημιώσουν τους πληγέντες, καθυστέρησαν στις προσλήψεις ρετσινάδων - δασεργατών και τώρα η κυβέρνηση παίζει με το μεροκάματο και τη ζωή σας.

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει!

Για μια ακόμα φορά οι ρετσινάδες και ο λαός της περιοχής θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και θα υπερασπιστούμε μαζί τη ζωή σας και το μέλλον των παιδιών σας. Ο αγώνας σας μαζί με τον υπόλοιπο λαό της Βόρειας Εύβοιας κατάφερε να δοθεί το πρόγραμμα, ο αγώνας σας θα καταφέρει να κατοχυρώσετε τη δουλειά σας κόντρα στις παλινωδίες και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Δεν έχετε ανάγκη από κανένα "σωτήρα". Μπορείτε να τα καταφέρετε, ενωμένοι στον αγώνα με τους κατοίκους της περιοχής να επιβάλετε το δίκιο σας.

Το ΚΚΕ είναι μαζί σας, όπως και ήταν πάντα. Καταθέσαμε δημόσια επιστολή προς το υπουργείο, τον ΟΑΕΔ και τα Δασαρχεία της περιοχής απαιτώντας να αρθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη αυτή απόφαση. Όποια απόφαση πάρετε σήμερα στη συνέλευσή σας θα τη στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Καλή δύναμη!».

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Στη μαζική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών - Δασεργατών Εύβοιας παραβρέθηκε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας (ΕΚΕ).

Στην παρέμβαση που έκανε το ΕΚΕ στη Γενική Συνέλευση, τονίστηκαν τα εξής:

    «Η πολιτική "κόστους - οφέλους" που υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις είναι υπεύθυνη που κατακάηκε η μισή Εύβοια και δημιούργησε τεράστια προβλήματα επιβίωσης τόσο στους Ρητινοκαλλιεργητές - Δασεργάτες, όσο και σε όλο τον λαό της Βόρειας Εύβοιας.
    Η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρει βαριά ευθύνη για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος του ΟΑΕΔ, οι οποίες πλήττουν ολόκληρο τον λαό της Βόρειας Εύβοιας καθώς, ενώ αυτή την περίοδο με βάση τους 6μηνους κύκλους υλοποίησης του προγράμματος έπρεπε να μπαίνει για δουλειά ο 4ος κύκλος (δηλαδή να εργάζονται περίπου 600 συνάδελφοι), αυτή τη στιγμή εργάζονται μόλις 137 του πρώτου κύκλου, ενώ για τους 155 του 2ου κύκλου υπήρξε η εν λόγω απαράδεκτη απόφαση για αναστολή των προσλήψεων.
    Η απόφαση αυτή είναι πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία της Εύβοιας που μετά την τεράστια καταστροφή βλέπουμε πακτωλό χρημάτων να κατευθύνεται σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ ο λαός της Βόρειας Εύβοιας δεν έχει αποζημιωθεί και εισπράττει ανεργία, εμπαιγμό και θανάτους μέσα σε καρότσες αγροτικών λόγω έλλειψης ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, όπως έγινε πρόσφατα με έναν συνάνθρωπό μας.
    Οι Ρητινοκαλλιεργητές - Δασεργάτες, συνολικά ο λαός της Βόρειας Εύβοιας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι μόνο με την οργάνωση, τον αγώνα και την αλληλεγγύη μπορούν να έχουν κατακτήσεις. Το απέδειξαν όταν έσωζαν τα χωριά τους, το αποδεικνύουν δύο χρόνια τώρα που με αυτόν τον αγώνα και την αλληλεγγύη παλεύουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους.

Ως εδώ ο εμπαιγμός!

Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει με τη ζωή και το μέλλον εκατοντάδων οικογενειών!

Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η απαράδεκτη απόφαση και να ξεκινήσουν άμεσα να δουλεύουν οι συνάδελφοι Ρητινοκαλλιεργητές - Δασεργάτες.

Στηρίζουμε τα αιτήματα όλων των φορέων της Βόρειας Εύβοιας που απαιτούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Καλούμε τα Σωματεία να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη και τη στήριξη στον αγώνα του λαού της Βόρειας Εύβοιας.

Όλοι και όλες στη μεγάλη κινητοποίηση το Σάββατο 6 Μάη, στις 10 π.μ., στο Προκόπι Εύβοιας.

(για τη διευκόλυνση της μετακίνησης θα δρομολογηθούν λεωφορεία από την Χαλκίδα, τα οποία θα αναχωρήσουν στις 8:15π.μ. από το κτήριο της Περιφέρειας)».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.