Συνεχίζονται οι απεργίες και οι διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό στη Γαλλία


Συνεχίζονται οι απεργίες και οι διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό στη Γαλλία

Μία ακόμα ημέρα απεργιών και διαδηλώσεων, την 12η κατά σειρά τους τελευταίους δύο μήνες, γνωρίζει σήμερα η Γαλλία. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται πως θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητές στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας καθώς και της αποκομιδής απορριμμάτων. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της αναμόρφωσης του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος θα πραγματοποιηθούν σε σχεδόν όλες τις πόλεις και κωμοπόλεις της Γαλλίας.

Οι αρμόδιες κρατικές αρχές εκτιμούν πως στις διαδηλώσεις θα λάβουν μέρος περίπου 500.000 άνθρωποι. Οι σημερινές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται μία μέρα πριν αποφανθεί το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας ως προς το αν ήταν συμβατές προς το γαλλικό Σύνταγμα οι διαδικασίες που ακολούθησε η κυβέρνηση στο ζήτημα της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και ως προς το αν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος επί του ζητήματος, όπως έχουν ζητήσει τα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι με τους προέδρους της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας, καθώς επίσης και με ορισμένους υπουργούς. Σύμφωνα με το προεδρικό Μέγαρο, τις ερχόμενες ημέρες ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των συνδικάτων.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.