Η εικονική εισοδηματίας του voucher… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 14/3/2023


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΑΠΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ...
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΠΩΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ, ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΊ ΒΡΗΚΑΝ...

Όπως χιλιάδες εγγεγραμμένοι άνεργοι και δικαιούχοι του Ελάχιστου (έως απειροελάχιστου) Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ), που παλεύω να ζήσω με το ποσό των 200 ευρώ μηνιαίως, έκανα, στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, αίτηση για το πρόγραμμα κατάρτισης που εντάσσεται στο έργο: «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης, με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες», στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Η προχειρότητα και έλλειψη οργάνωσης αυτών των προγραμμάτων είναι γνωστή εδώ και χρόνια, το επίπεδο της επιμόρφωσης επίσης… Όμως το ποσό των 1000 ευρώ που θα λάμβαναν οι επιτυχόντες του προγράμματος, ήταν ένας αρκετά σοβαρός λόγος για να λάβω μέρος και να αποπληρώσω κάποια από τα τόσα χρέη και δανεικά…
Δεν έχω λάβει ποτέ επίδομα ανεργίας, μιας και τα δυο προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, στα οποία έλαβα μέρος στο πρόσφατο παρελθόν ήταν 5μηνο και 8μηνο, αντίστοιχα, οπότε δεν δύναται κάποιος να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων για να «μπει» στο ταμείο ανεργίας, μετά το πέρας του προγράμματος. Με μοναδικό μηνιαίο εισόδημα, λοιπόν, τα 200 ευρώ του ΚΕΑ, πίστεψα, αφελώς, πως το πρόγραμμα κατάρτισης θα ήταν μια στιγμιαία μεν, αλλά σημαντική για μένα, ανάσα.  
Αυτό που δεν φανταζόμουν ποτέ και δεν ενημερώθηκε κανείς μας για αυτό, είναι ότι αυτά τα 1000 ευρώ, θα θεωρηθούν εισόδημα κι έτσι θα ελαχιστοποιηθεί, έως εκμηδενιστεί το ΚΕΑ για εμάς το ερχόμενο 6μηνο.  Το πρόγραμμα διήρκεσε περίπου 1,5 μήνα, έληξε μέσα Δεκεμβρίου 2022 και φυσικά δεν έχουμε λάβει το ποσό αυτό ακόμα, αν και αυτό είναι αναμενόμενο.  
Πριν λίγες μέρες έπρεπε να ξανακάνω την αίτηση για το ΚΕΑ, όπως κάθε εξάμηνο.  Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα πως πλέον για το επόμενο 6μηνο το ποσό που δικαιούμαι είναι σχεδόν 65 ευρώ μηνιαίως, μιας είμαι προφανώς εισοδηματίας στα μάτια του κράτους, έστω και εικονικά προς το παρόν. 
Τηλεφώνησα, έκλεισα ραντεβού, συνάντησα τους αρμόδιους για το ΚΕΑ υπαλλήλους και η απάντηση είναι σταθερή και επαναλαμβανόμενη. «Δεν έχει συμβεί κάποιο λάθος, δεν υπάρχει κάποια παρανόηση ή λάθος του συστήματος. Φαίνεται ότι έχετε λάβει εισόδημα 1000 ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο (ασχέτως που δεν το έχετε καν λάβει στην πράξη ακόμα), οπότε από το ΚΕΑ δικαιούστε 65 ευρώ τον μήνα ως την επόμενη αίτηση σας 6 μήνες μετά». 

Δεν ξέρω με τι λόγια να κλείσω αυτό το κείμενο… δεν ξέρω πως θα τα βγάλω πέρα, εγώ η εικονική εισοδηματίας του voucher… Θέλω μόνο να μάθουν όλοι την κατάσταση που επικρατεί, να ενημερωθούν οι άνθρωποι που ελπίζουν σε μια ανάσα μέσα από τέτοια προγράμματα ώστε να μην πέσουν στην ίδια παγίδα. 



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.