Μετά από σχεδόν 45 χρόνια η Bundesbank,καταγράφει τις πρώτες απώλειες της μετά από τις συνεχόμενες αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ!!


 Τις πρώτες της απώλειες εδώ και περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες κατέγραψε πέρυσι, η γερμανική Bundesbank, δεδομένου ότι μια σειρά από αυξήσεις επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μείωσαν την αξία των ομολόγων της.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το Reuters, παρότι η ζημία των 172 εκατομμυρίων ευρώ καλύφθηκε, πιθανές είναι και επιπλέον απώλειες, αφού τα επιτόκια συνεχίζουν να αυξάνονται, μειώνοντας την αξία των ομολόγων που συσσωρεύτηκαν κατά τα έτη που ο πληθωρισμός ήταν πολύ χαμηλός.

«Το αποτέλεσμα των κερδών τώρα και τα επόμενα χρόνια είναι τελικά αποτέλεσμα της εξαιρετικά επεκτατικής νομισματικής πολιτικής των τελευταίων ετών» δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας. «Απαιτείται τώρα μια αυστηρή νομισματική πολιτική προκειμένου να αποκατασταθεί έγκαιρα η σταθερότητα των τιμών».

Για τη γερμανική τράπεζα, η διάβρωση των αποθεμάτων κινδύνου είναι λογιστικό ζήτημα,
επειδή μπορεί απλώς να «παγώσει» τις ζημίες, όπως έκανε τη δεκαετία του 1970, και στη συνέχεια να τις «ξεπαγώσει» ξανά όταν βγει κέρδος.

Ακόμη, οι απώλειες δεν εμποδίζουν την ικανότητα της τράπεζας να διεξάγει πράξεις νομισματικής πολιτικής εφόσον οι επενδυτές δεν χάνουν την εμπιστοσύνη τους ως προς το αν αυτή και η ΕΚΤ μάχονται αξιόπιστα ενάντια στον πληθωρισμό.

Ωστόσο θα σημάνει απώλεια εσόδων για τον γερμανικό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, καθώς η τράπεζα κατέβαλε σχεδόν 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε μερίσματα μεταξύ 2010 και 2019.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.