Νορβηγία: Το κρατικό fund αυξάνει τις δαπάνες για τη στήριξη της Ουκρανίας


Το κρατικό fund της Νορβηγίας θα αυξήσει τις δαπάνες τα επόμενα χρόνια για να χρηματοδοτήσει τη στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το fund αξίας 1,3 τρισ. δολαρίων, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο, έχει δει μια απότομη αύξηση στις εισροές εσόδων, καθώς η τιμή των νορβηγικών εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου εκτινάχθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Στέρε δεν διευκρίνισε πόσα χρήματα θα δαπανήσει η Νορβηγία για τη βοήθεια προς την Ουκρανία, αλλά δήλωσε ότι θα πρόκειται για πολυετή δέσμευση. "Αυτό θα οδηγήσει σε μια προσωρινή αύξηση των δαπανών", δήλωσε.

Οι πρόσθετες δαπάνες δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την εγχώρια οικονομία της Νορβηγίας, αποφεύγοντας οποιαδήποτε επίπτωση στα επιτόκια, πρόσθεσε.

sofokleousin.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.