Ο Α.Μπουρλά παραβίασε αρκετούς κανόνες για να προωθήσει τα εμβόλια κατά της COVID-19 σε μικρά παιδιά


Ο Α.Μπουρλά παραβίασε αρκετούς κανόνες για να προωθήσει τα εμβόλια κατά της COVID-19 σε μικρά παιδιά

PMCPA: «Ο Α.Μπουρλά έκανε “παραπλανητικά” σχόλια για να προωθήσει τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 σε μικρά παιδιά

Ανεξάρτητη βρετανική αρχή διαπίστωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, έκανε «παραπλανητικά» σχόλια με σκοπό την προώθηση της χρήσης εμβολίων mRNA κατά της COVID-19 σε μικρά παιδιά κατά την διάρκεια συνέντευξης στο BBC, όπως αναφέρει το «The Defender».

Η Αρχή του Κώδικα Πρακτικής των Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων ( PMCPA ), ένας ανεξάρτητος, αυτορυθμιζόμενος φορέας που ιδρύθηκε από την Ένωση της Βρετανικής Φαρμακευτικής Βιομηχανίας (ABPI), φέρεται να διαπίστωσε ότι ο Μπουρλά παραβίασε αρκετούς κανόνες του Κώδικα Πρακτικής για τη διαφήμιση.

Ο επιτηρητής της βρετανικής φαρμακευτικής βιομηχανίας UsForThem υπέβαλε την καταγγελία στην PMCPA.
Σε μια ανάρτηση στο Substack μετά την απόφαση, το UsForThem κατηγόρησε τον ιατρικό συντάκτη του BBC, Φέργκους Γουόλς , ότι διεξήγαγε την συνέντευξη «ως φιλική συνομιλία», επιτρέποντας στον Μπούρλα να προωθήσει την λήψη εμβολίων , ιδιαίτερα μεταξύ μικρών παιδιών για τα οποία το εμβόλιο δεν είχε καν εγκριθεί.
Ως εθνικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ηνωμένου Βασιλείου, το BBC υποχρεούται να ακολουθεί αυστηρές οδηγίες σχετικά με την εμπορική διαφήμιση ή την τοποθέτηση προϊόντων, τις οποίες η UsForThem είπε ότι η συνέντευξη Bourla απέτυχε να ακολουθήσει.

Η συνέντευξη μεταδόθηκε δύο ημέρες αφότου η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει 54 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις των εμβολίων mRNA από την Pfizer-BioNTech και 60 εκατομμύρια περισσότερες από την Moderna.

Το PMCPA μπορεί να επιβάλει πρόστιμο στον Μπούρλα μόνο για διοικητικά έξοδα. Δεν έχει την εξουσία να επιβάλλει άλλες κυρώσεις.

Το BBC είναι το ιδρυτικό μέλος του Trusted News Initiative (TNI). Η Children’s Health Defense μήνυσε τον περασμένο μήνα το BBC και τρία άλλα μέλη της TNI, ισχυριζόμενη ότι συνεργάστηκαν με πολλές εταιρείες Big Tech για να « λογοκρίνουν συλλογικά τις διαδικτυακές ειδήσεις », συμπεριλαμβανομένων ιστοριών για τον COVID-19 που δεν ευθυγραμμίζονται με επίσημες αφηγήσεις σχετικά με αυτά τα ζητήματα.

Στην συνέντευξη στο BBC, ο Μπουρλά είπε ότι εναπόκειται στους ρυθμιστικούς φορείς να καθορίσουν εάν θα εγκρίνουν και θα διανείμουν εμβόλια σε παιδιά κάτω των 11 ετών, αλλά υποστήριξε ότι «η ανοσοποίηση αυτής της ηλικιακής ομάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα».

Εκείνη την εποχή, κανένα εμβόλιο κατά του COVID-19 δεν είχε εγκριθεί από την Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) για παιδιά κάτω των 12 ετών, επομένως το πάνελ διαπίστωσε ότι τα σχόλια του Μπουρλά παραβιάζουν τον κώδικα.

Αναφέροντας πιθανές διαταραχές στο σχολείο και την πιθανότητα για… μακροχρόνιο COVID -19 , ο Μπουρλά είπε επίσης: «Δεν είχα καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι τα οφέλη ήταν εντελώς υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών κατά του COVID-19».

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα».

Η επιτροπή διαπίστωσε ότι αυτές οι δηλώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν το κοινό να συμπεράνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για πιθανές παρενέργειες ή ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων, κάτι που δεν είχε προσδιοριστεί από τις υγειονομικές αρχές.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2021, η UsForThem υπέβαλε την καταγγελία της στο PMCPA επικαλούμενη τον προωθητικό χαρακτήρα των αναφορών του BBC και την αποτυχία του Bourla να συμμορφωθεί με τους κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου που διέπουν την προώθηση των φαρμάκων.


Αφού το PMCPA έκρινε ότι οι δηλώσεις του Bourla παραβίαζαν ορισμένους κανόνες στον κώδικα πρακτικής της ABPI, η Pfizer άσκησε έφεση, συμπεριλαμβανομένου του ότι οι δηλώσεις του έγιναν «με άκρα επιφύλαξη».

Η ρυθμιστική αρχή είπε επίσης ότι οι δηλώσεις υπονοούσαν ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για πιθανές παρενέργειες του εμβολιασμού σε υγιή παιδιά ηλικίας 5-11 ετών» και ότι η επίπτωση ήταν «παραπλανητική και ανίκανη να τεκμηριωθεί».

Το συμβούλιο προσφυγών επικύρωσε πέντε κατηγορίες παραβιάσεων τριών κωδικών ABPI, σύμφωνα με τους Epoch Times.

Το PMCPA δημοσίευσε την τελική του απόφαση στις 27 Ιανουαρίου, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την κατάθεση της αρχικής καταγγελίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – τον Φεβρουάριο του 2022 – η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε ότι θα μπορούσε να προσφερθεί το εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών , αλλά η επιτροπή είπε ότι η σύσταση ήταν «μη επείγουσα».

Ούτε η Pfizer ούτε ο Bourla σχολίασαν δημόσια την απόφαση.

Οι Epoch Times ανέφεραν ότι σε μια δήλωση του Νοεμβρίου 2022 για την υπόθεση, ένας εκπρόσωπος της Pfizer είπε ότι η εταιρεία ήταν «δεσμευμένη στα υψηλότερα επίπεδα ακεραιότητας σε οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με το κοινό».

Από τις 12 Φεβρουαρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα συνιστά πλέον ενισχυτικά COVID-19 για υγιή άτομα κάτω των 50 ετών και θα διακόψει την δωρεάν διανομή της κύριας σειράς δύο λήψεων
pronews.gr
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.