Συνεχίζονται οι φονικές πυρκαγιές στην Χιλή,,,,,Εκατοντάδες χιλιάδες εκτάσεις έχουν καεί!!


 

 Οι φονικές πυρκαγιές στο νοτιοκεντρικό τμήμα της χώρας έχουν μετατρέψει σε στάχτη εκατοντάδες σπίτια

 Ο απολογισμός των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και αρκετές μέρες στη Χιλή είναι τουλάχιστον 24 ανθρώπινες ζωές, τεράστιες υλικές ζημιές και σημαντική οικολογική καταστροφή.

Σύμφωνα με το Reuters, οι φονικές πυρκαγιές στο νοτιοκεντρικό τμήμα της χώρας έχουν μετατρέψει σε στάχτη εκατοντάδες σπίτια και εχθές, Τετάρτη, εξαπλώθηκαν ακόμη περισσότερο, θέτοντας σε κίνδυνο τα ενδιαιτήματα ευάλωτων ζώων του δάσους.

Η περιοχή που πλήττεται πλέον από τις πυρκαγιές έχει το διπλάσιο μέγεθος από τη Μείζονα Περιοχή του Λονδίνου, ανακοίνωσε ο οργανισμός για την προστασία των εθνικών δρυμών της Χιλής. Τα τελευταία 24ωρα, βίντεο που δείχνουν την έκταση της οικολογικής καταστροφής κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με ένα από αυτά, που δείχνει ένα αυτοκίνητο να περνά μέσα από τις φλόγες, να γίνεται viral.

    Incredible video from a family driving through the wildfires in Chile. 😳 Sending our best wishes to everyone effected 🙏🏼 🇨🇱pic.twitter.com/UeSm7n127Q

    — H0W_THlNGS_W0RK (@HowThingsWork_) February 8, 2023

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσαν οι Αρχές, περίπου 2.180 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις πυρκαγιές και 1.180 σπίτια έχουν καταστραφεί.

Οι περισσότεροι θάνατοι και το μεγαλύτερο μέρος των υλικών ζημιών εντοπίζονται στις περιοχές Biobio, Araucania και Ñuble.

Στο κέντρο αποκατάστασης άγριων ζώων στο Chillan, κτηνίατροι προσπαθούν να σώσουν από τα εγκαύματά τους τους κατοίκους των δασικών εκτάσεων που σάρωσε η φωτιά στο πέρασμά της, μεταξύ των οποίων και ορισμένα πούντου, που είναι το μικρότερο είδος ελαφιού στον κόσμο. «Προσπαθούμε να τα σταθεροποιήσουμε, να ανακουφίσουμε τον πόνο τους και – ιδανικά – να τα βοηθήσουμε να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον», δήλωσε εκπρόσωπός τους.

    Veterinarians in the town of Chillan treat animals that were injured in forest fires across south-central Chile. The facility is a joint effort between Concepcion University's veterinary faculty and the Nuble Wildlife Rehab Centre https://t.co/4YtdZipiHd pic.twitter.com/YV9qSzhDCE

    — Reuters (@Reuters) February 9, 2023

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.