Σύρος καθηγητής του ΑΠΘ «λύνει» τη σιωπή του....""Τώρα πια τα αδέρφια μου τα έχουν χάσει όλα""


 


  «Τώρα πια τα αδέρφια μου οι Συροι τα έχουν χάσει όλα». 48 ώρες μετά τα 7,8 ρίχτερ και ενώ το έδαφος εξακολουθεί να σείεται από μετασεισμούς, εκατομμύρια άνθρωποι στο Χαλεπι, τη Λατάκια, τη Χομς και περιοχές μέχρι τη Δαμασκό μένουν στους δρόμους, στα γήπεδα που άνοιξαν και στις κατακόμβες όπου προσπαθούν να προστατευτούν από το ισχυρό ψύχος των -2C.

Άγνωστο δε παραμένει ποιο θα είναι το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων μετά την τραγική καταστροφή.

Με τρεμάμενη φωνή ο Συριακής καταγωγής καθηγητής του ΑΠΘ, Bachar Moussa, ο οποίος έχει την αδερφή του στην πληγείσα πόλη Χομς δηλώνει στα Dnews, ότι τα εδάφη της χώρας του που χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο, είναι πιθανόν να εξελιχθούν σε απέραντα νεκροταφεία.

«Χθες η αδερφή μου κοιμήθηκε στον δρόμο όπως και πολλοί ακόμα συμπατριώτες μου γιατί εκτός από τις μεγάλες καταστροφές στα κτίρια καταγράφηκαν 42 δονήσεις σε λίγες ώρες», υπογραμμίζει και συνεχίζει. «Το οδικό δίκτυο έχει καταρρεύσει και η ανθρωπιστική βοήθεια που καταφθάνει από όλο τον κόσμο είναι δύσκολο να μεταφερθεί σε αρκετές πόλεις και λόγω των κυρώσεων που εχουν επιβληθεί από την Τουρκία και τους συμμάχους της».


Σε σχέση με τους νεκρούς μόνο τα Συριακά νοσοκομεία δίνουν 1.682 θύματα αλλά δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι συμβαίνει στα γκρεμισμένα κτίρια στις περιοχές με κατοχικό καθεστώς.

«Με δεδομένο ότι το Χαλεπι έχει 3 εκατομμύρια πληθυσμό, η Λατάκια άλλα 2 και η Χομς 1,5 εκατομμύριο, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι πολύ δραματικά αφού ο σεισμός αποτελείωσε τις πόλεις που είχαν ήδη καταρρεύσει από τον πόλεμο», σημειώνει ο καθηγητής.

Παράλληλα αναφέρεται στην προσπάθεια που καταβάλει το Πατριαρχείο Αντιοχείας και η ελληνική κυβέρνηση η οποία από την πρωτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου πληθυσμού.


Το σημαντικότερο όλων είναι η επόμενη ημέρα για αυτους τους ανθρώπους αφού αν δεν υπάρξει υλικοτεχνική βοήθεια για την ανασυγκρότηση των πόλεων, τότε είναι βέβαιο ότι θα καταγράφει ανεπανάληπτο ιστορικά προσφυγικό ρεύμα αφού δεν θα πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες αλλά για πραγματικά ξεριζωμένους. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.