Συρία: Γερμανία και Βρετανία αυξάνουν την ανθρωπιστική βοήθεια στις περιοχές που ελέγχονται μόνο από τους αντάρτες


 


Η Γερμανία θα αυξήσει κατά 26 εκατομμύρια ευρώ την ανθρωπιστική βοήθεια που θα παράσχει στη Συρία, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των Σύρων πολιτών, μετά τον ισχυρό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 3.200 ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική πρεσβεία στη Βηρυτό αναφέρεται ότι χρειάζονται περισσότεροι πόροι, ιδίως στις βορειοδυτικές περιοχές όπου ζουν χιλιάδες Σύροι οι οποίοι εκτοπίστηκαν λόγω του 12ετούς πολέμου στη χώρα τους.

«Η Γερμανία μπορεί να βασιστεί στους στενούς δεσμούς της με διεθνείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη βορειοδυτική Συρία, καθώς ήδη παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή αυτήν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα, η Βρετανία ανακοίνωσε επίσης ότι θα παράσχει πρόσθετη βοήθεια, ύψους τουλάχιστον 3 εκατομμυρίων λιρών, για να στηρίξει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην ίδια περιοχή. «Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των σεισμών και τη δυσκολία πρόσβασης στις πληγείσες περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας, το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει στα Λευκά Κράνη (τους εθελοντές πολιτικής προστασίας στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες) πρόσθετη χρηματοδότηση», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η βρετανική κυβέρνηση. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.