Κίνα: Νέα ενίσχυση της ρευστότητας στις τράπεζες


Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBOC) συνέχισε να ενισχύει την οικονομική ρευστότητα της τραπεζικής αγοράς, μέσω παρεμβάσεων στην ανοιχτή διατραπεζική αγορά.
Η Λαϊκή Κινεζική Τράπεζα ανέφερε αγόρασε χρεόγραφα (reverse repos) επταήμερης διάρκειας, οικονομικού ύψους περίπου 22,97 δισεκατομμυρίων δολαρίων (20,84 δισεκατομμυρίων ευρώ) με επιτόκιο 2%.
Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο τη διατήρηση επαρκούς οικονομικής ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με την PBΟC.
Τα reverse repos έχουν ως σημείο αναφοράς μία διαδικασία, κατά την οποία η κεντρική τράπεζα αγοράζει χρεόγραφα από τις εμπορικές τράπεζες μέσω δημοπρασίας, αλλά και μιας συμφωνίας για την πώλησή τους πίσω στις τράπεζες σε μελλοντικό χρόνο.

www.bankingnews.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.