Πακιστάν: Πληροφορίες για συμφωνία με το ΔΝΤ – Ανάγκη χρηματοδότησης μετά τις πλημμύρες


Σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέληξε η κυβέρνηση του Πακιστάν, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται το τοπικό ενημερωτικό δίκτυο Geo. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό της χώρας, Σαχμπάζ Σαρίφ, ενώ όλα τα θέμα που σχετίζονται με το πρόγραμμα διάσωσης φέρονται να έχουν διευθετηθεί.

Το Πακιστάν, που αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας τα οποία οξύνθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου έτους, επρόκειτο να ολοκληρώσει τις συνομιλίες με το ΔΝΤ την Πέμπτη σε μια προσπάθεια να ξεκλειδώσει τα κεφάλαια από ένα πρόγραμμα διάσωσης ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αποτροπή της οικονομικής κατάρρευσης.

Για να αποδεσμεύσει τα κεφάλαια, το ΔΝΤ έπρεπε να καταλήξει σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με το Πακιστάν. Το δημοσίευμα του Geo δεν ανέφερε συγκεκριμένα αν είχε εγκριθεί τέτοιου είδους συμφωνία.


Ξεμένει από ρευστότητα το Πακιστάν
Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα χρήματα είναι απαραίτητα για να αποτραπεί η αθέτηση των υποχρεώσεων του Πακιστάν για εξωτερικές πληρωμές, ενώ μια συμφωνία με το ΔΝΤ ανοίγει επίσης το δρόμο για την παροχή κεφαλαίων από άλλους οργανισμούς και κυβερνήσεις.

Η αποστολή του ΔΝΤ έφτασε στο Πακιστάν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για συνομιλίες με στόχο την αποδέσμευση μιας καθυστερημένης δόσης ύψους 1,1 δισ. δολαρίων από το πρόγραμμα διάσωσης, με αποτέλεσμα να απομένουν 1,4 δισ. δολάρια. Το πρόγραμμα πρόκειται να λήξει τον Ιούνιο.

Η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας ύψους 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία αντιμετωπίζει κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών με τα συναλλαγματικά αποθέματα να επιτρέπουν κάλυψη των εισαγωγών για λιγότερο από τρεις εβδομάδες. Την περασμένη εβδομάδα, ο Σαρίφ χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση του Πακιστάν «αδιανόητη».

ot.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.