Διευθυντής Γεωδυναμικού: Βιβλική Καταστροφή ο σεισμός στην Τουρκία - Δεν τον περιμέναμε τόσο μεγάλο


Για βιβλική καταστροφή, το μέγεθος της οποίας ακόμη είναι άγνωστο, έκανε λόγο ο Αθανάσιος Γκανάς, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, αποκαλύπτοντας ότι η ισχύς του κύριου σεισμού στην Τουρκία εξέπληξε τους ειδικούς. Σχολιάζοντας το γεωλογικό γεγονός, το χαρακτήρισε ως έναν από τους μεγαλύτερους σεισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο.

"Είναι ένας σεισμός που μας έχει καταπλήξει. Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλο σεισμό σε αυτό το ρήγμα. Ο τελευταίος που έγινε στην περιοχή αυτή ήταν το 1905 με μέγεθος 7 (βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ)" ανέφερε ο κ. Γκανάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ειδικότερα, ο κ. Γκάνας αναφέρθηκε και στο πιλοτικό πρόγραμμα της Google για προειδοποίηση σεισμικής δραστηριότητας λίγα δευτερόλεπτα πριν το χτύπημα του Εγκέλαδου, εφαρμογή στην οποία αναφέρθηκε Έλληνας που διασώθηκε και μίλησε στην ΕΡΤ.

"Σε αυτό πρέπει να αποδώσουμε την ειδοποίηση αυτή. Αυτό ενεργοποιείται μόνο του με βάση τα κινητά τηλέφωνα", ανέφερε.

"Το ρήγμα αυτό το ξέραμε. Ξεκινάει από την περιοχή της ανατολικής Τουρκίας, στο σημείο που συναντώνται τρεις πλάκες. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι έσπασαν ταυτόχρονα δύο κομμάτια του ρήγματος αυτού", σημείωσε ο ειδικός. Και όπως τόνισε πρέπει να έχουμε μια διάρρηξη περίπου 200 χλμ. Είναι δηλαδή ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.