Πολύ σημαντικές οι ζημιές που υπέστησαν οι ελληνορθόδοξες εκκλησίες στην χειμαζόμενη από τον σεισμό Συρία!


 


 Τεράστιες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα Τουρκία και Συρία με τον αριθμό των θυμάτων να ξεπερνά μέχρι στιγμής τους 1.300.

Όπως έγραψε νωρίτερα το ope.gr ναοί Συρία του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας επλήγησαν σε αρκετές πόλεις του βόρειου τμήματος της χώρας, μεταξύ αυτών και η Αντιόχεια, με τις εικόνες στο βίντεο να μαρτυρούν την καταστροφή:

Έκκληση για προσευχή από τον Πατριάρχη Ιωάννη

Έκκληση προς όλους να προσευχηθούν για τα θύματα και τους τραυματίες από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία έκανε από το αεροδρόμιο του Λιβάνου ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι όλοι είναι συγκλονισμένοι από τον φονικό σεισμό ενώ έκανε γνωστό ότι Εκκλησίες σε Αντιόχεια και Μερσίνα έχουν υποστεί ζημιές.

Παράλληλα, ζήτησε από κληρικούς και λαϊκούς να παρέχουν όπου χρειαστεί τη βοήθειά τους προς όσους έχουν ανάγκη. Στην ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Αντιοχείας δημοσίευσε φωτογραφίες από τις ζημιές που έχουν υποστεί ναοί και κτίρια που ανήκουν στην Εκκλησία.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.