Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στις Βρυξέλλες


 


 Εκδήλωση αφιερωμένη στην «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας», διοργανώνουν την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο και το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Βρυξελλών, με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τη βελγική και την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα.

Βασικό θέμα στη συζήτηση θα είναι: «Ο θεμελιώδης ρόλος που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα στον παγκόσμιο πολιτισμό ανά τους αιώνες».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι: Δρ.Mark Janse και Δρ. Katja De Herdt, καθηγητές του Πανεπιστημίου της Γάνδης (UGent), Δρ. Toon Van Hal και Δρ. Reinhart Ceulemans, καθηγητές του Πανεπιστημίου Λέβεν (KULeuven), Δρ. Αικατερίνη Λεύκα, επ. συνεργάτης του Πανεπιστημίου της Λιέγης και Δρ. Νικόλαος Στόγιος, διδάσκων στο ULB.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα ακόλουθα: σύντομη εισαγωγή στην ελληνική γλώσσα, παράγοντες γλωσσικής εξάπλωσης, διατήρησης και απώλειας της Ελληνικής, ελληνικές σπουδές στα Πανεπιστήμια Γάνδης και Λέβεν, διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Φλάνδρα και διαχρονία των ελληνικών διαλέκτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Πρεσβείας.

Πηγή: newsville.be  ertnews.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.