Στις 28 Φεβρουαρίου στην PEGA Ράμμος και Μενουδάκος. Αρχές Μαΐου το πόρισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα από το Ευρωκοινοβούλιο!!


 


  Στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (15/2) συνεδριάζει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα τη «διάβρωση του κράτους δικαίου, το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών και την ελευθερία του Τύπου» στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση, αποφασίστηκε κατόπιν πρότασης των ευρωσοσιαλιστών στο προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου την περασμένη Τετάρτη, με τη συγκατάθεση και του ΕΛΚ, της ομάδας που ανήκει η Νέα Δημοκρατία, καθώς δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναμένεται να δεχθεί ομοβροντία επιθέσεων από τα κόμματα, πλην του ΕΛΚ, με τους «γαλάζιους» ευρωβουλευτές να κατηγορούν τον... ΣΥΡΙΖΑ ότι «δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό» (!), αν και η απόφαση για τη συγκεκριμένη συζήτηση έχει ληφθεί με μεγάλη πλειοψηφία!

«Πλάτη» στον Μητσοτάκη, πάντως, εκτός από το ΕΛΚ και τον επικεφαλής του, τον Μ. Βέμπερ, βάζει και η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς δεν αποστέλλει ως εκπρόσωπο της Επιτροπής την αρμόδιο Επίτροπο Γ. Γιούροβα, αλλά τον επίτροπο... Περιβάλλοντος. Δηλαδή έναν... αναρμόδιο, αντί της Επιτρόπου που είχε ασκήσει κριτική στην ελληνική κυβέρνηση δημοσίως για την πολιτική της στα θέματα αυτά, ενώ πρόσφατα είχε συναντηθεί και με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η PEGA έχει προσκαλέσει στις 28 Φεβρουαρίου για ακρόαση τους επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο για το θέμα των υποκλοπών. Αρχές Μαρτίου αναμένεται να επισκεφτεί την Αθήνα υποεπιτροπή της LIBE, ενώ στις αρχές Μαΐου αναμένεται το πόρισμα της PEGA για τις υποκλοπές. 

ieidiseis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.