Αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού της Γερμανίας κατά 10δισ ευρώ..Θα φτάσει να δαπανήσει 60δισ


 


 Η Γερμανία είναι έτοιμη να αυξήσει τον αμυντικό της προϋπολογισμό έως και 10 δισεκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση πρόσθετων αναγκών που προκλήθηκαν από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με γερμανικές αμυντικές πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους πιέζει για επιπλέον χρήματα στον αμυντικό προϋπολογισμό του 2024, το οποίο θα ανέβαζε το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφεραν οι πηγές, που μίλησν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο υπουργός Οικονομικών στην Γερμανία, Κρίστιαν Λίντνερ, συμμερίζεται την άποψη ότι οι αμυντικές δαπάνες πρέπει να αυξηθούν, αλλά δεν θα συμφωνήσει με το πλήρες ποσό που θέλει ο Πιστόριους, υποστηρίζουν οι πηγές.

Τα επιπλέον χρήματα θα είναι επιπλέον από το ειδικό ταμείο των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς λίγο μετά τη ρωσική επίθεση για να χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση του γερμανικού στρατού τα επόμενα χρόνια.

Εκείνη την εποχή, ο Σολτς είπε ότι το ταμείο θα επιτρέψει στη Γερμανία να αντιστρέψει τα χρόνια παραμέλησης και να συμμορφωθεί με την κατευθυντήρια γραμμή του ΝΑΤΟ να δαπανά το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα. Ωστόσο, έκτοτε η κυβέρνηση έχει περιορίσει τις φιλοδοξίες της, σύμφωνα με το Bloomberg.

2 δισ. ευρώ θα δαπανηθούν για την Ουκρανία

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι είπαν ότι μπορεί και πάλι να αποτύχει να πετύχει τον στόχο του 2% φέτος και αντ’ αυτού θα φτάσει τον στόχο «κατά μέσο όρο τα επόμενα πέντε χρόνια».

Κατηγορούν τα μακροχρόνια ζητήματα προμηθειών, τα εδραιωμένα γραφειοκρατικά εμπόδια και τις καθυστερήσεις σε αμυντικές εταιρείες για τις δυσκολίες.

Ο Πιστόριους δήλωσε στις Βρυξέλλες την Τετάρτη ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να δαπανήσουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα, προσθέτοντας ότι «απλώς το να στοχεύσουμε να πλησιάσουμε τον στόχο δεν θα είναι αρκετό».

Η κυβέρνηση συνασπισμού του Σολτς σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε το υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει το σχέδιο στα μέσα Μαρτίου ώστε να το στείλει στο κοινοβούλιο για συζήτηση και έγκριση.

Φέτος, ο Πιστόριους σχεδιάζει να δαπανήσει 50 δισ. ευρώ από τον τακτικό αμυντικό προϋπολογισμό και 8,5 δισ. ευρώ από το ειδικό ταμείο.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ από ένα ξεχωριστό ταμείο για να προμηθευτεί πυρομαχικά και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό για την Ουκρανία, ανεβάζοντας τις συνολικές αμυντικές δαπάνες σε περίπου 60 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.