Η Γερμανία θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία


Η Γερμανία θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία και θα εγκρίνει την επανεξαγωγή τους από άλλες χώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης την Τετάρτη.

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθούν γρήγορα δύο τάγματα με άρματα μάχης Leopard 2 για την Ουκρανία, αναφέρεται στη σχετική δήλωση, στην οποία προστίθεται ότι η Γερμανία
θα παράσχει σε πρώτη φάση 14 άρματα μάχης Leopard 2 από στρατιωτικά αποθέματα.

Η εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων στη Γερμανία θα ξεκινήσει σύντομα και η Γερμανία θα παράσχει επίσης υλικοτεχνική υποδομή και πυρομαχικά, γίνεται γνωστό.

O Ρίσι Σούνακ σχολιάζοντας τη σχετική απόφαση τονίζει «από κοινού επιταχύνουμε τις προσπάθειες μας για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα κερδίσει αυτό τον πόλεμο και θα  μια εξασφαλίσει διαρκή ειρήνη».

Πηγή: Reuters

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.