Μεθοδεύουν πλιάτσικο των περιουσιών δανειοληπτών



Μεθοδεύουν πλιάτσικο των περιουσιών δανειοληπτών

Κρίσιμη ημέρα για περίπου 1.000.000 δανειολήπτες είναι η 26η Ιανουαρίου, καθώς η ολομέλεια του Αρείου Πάγου συνεδριάζει για να κρίνει εάν οι εταιρείες διαχείρισης θα έχουν και αυτές το δικαίωμα να προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων, ένα δικαίωμα που μέχρι σήμερα έχουν μόνο τα funds.

Μια πιθανή απόφαση υπέρ των εταιρειών διαχείρισης, η οποία είναι βέβαιο ότι θα οδηγούσε σε πλιάτσικο ακινήτων, θα ανέτρεπε την απόφαση 822/22 του Αρείου Πάγου που έχει βοηθήσει τους δικηγόρους χιλιάδων δανειοληπτών να κάνουν ανακοπή των υποθέσεων τους. Ωστόσο, εδώ και λίγες εβδομάδες διακινείται η είδηση ότι υπάρχει θετική εισήγηση προς την Ολομέλεια για να ανάψει το «πράσινο φως», προφανώς σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα και να ασκηθούν παρασκηνιακές πιέσεις ώστε να λήξει,  ακόμα και με τίμημα την απώλεια των περιουσιών των πολιτών, το θέμα των «κόκκινων δανείων».

Ο δικηγόρος και πρόεδρος του κόμματος των Δανειοληπτών, Γιώργος Μπαρτζώκης, λέει στη «Ζούγκλα» ότι τα περί εισήγησης προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου είναι απολύτως παραπλανητικά. Όπως σημειώνει, ο ίδιος έχει μιλήσει προσωπικά με την εισηγήτρια και έλαβε την απάντηση ότι δεν έχει γίνει οποιαδήποτε εισήγηση. Ο κ. Μπαρτζώκης εκτιμά ότι αυτές οι διαρροές γίνονται εκ του πονηρού για να επηρεαστεί η κρίση των Αρεοπαγιτών και να διευκολυνθεί το έργο όλων εκείνων που έχουν βάλει στο μάτι εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα.

Σε ανακοίνωση του, ο κ. Μπαρτζώκης λέει ότι το Κόμμα των Δανειοληπτών θα κάνει παρέμβαση υπέρ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος τάσσεται και αυτός υπέρ της διατήρησης της απόφασης 822/22 του Αρείου Πάγου.

«Καλούμε τους εξαιρετικούς  Αρεοπαγίτες στις 26 Ιανουαρίου του 2023, οπότε το θέμα εισάγεται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, να τους γράψει η Τραπεζική ιστορία και να αποφασίσουν υπέρ των δανειοληπτών και την εγκυρότητας της εν λόγω ιστορικής αποφάσεως . Έχοντας πίστη στο κοινό όρκο μας  έναντι της Ελληνικής δημοκρατίας που συνυπηρετούμε  καλούμε την ύψιστη  Ελληνική Δικαιοσύνη να διατηρήσουν αυτή την απόφαση του Προέδρου Αρεοπαγίτη Γεωργίου Αποστολάκη, ο οποίος θυμίζουμε έχει δώσει μεγάλο και έντιμο αγώνα κατά της διαφθοράς καταδικάζοντας σε ισόβια πριν χρόνια τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

»Να γνωρίζουν οι έντιμοι Αρεοπαγίτες ότι οι όποιες παρεμβάσεις της δεύτερης εξουσίας της  κυβέρνησης δεν μπορούν  να  περάσουν στο χώρο της Δικαιοσύνης.

»Εμείς σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την εφαρμογή των διατάξεων του Συντάγματος και του Αστικού Κώδικα στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων» αναφέρει.
.zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.