Συγκέντρωση καλλιτεχνών έξω από το Υπουργείο Παιδείας - Άκαρπη η συνάντηση με Συρίγο


 


 Με πανό και συνθήματα, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί, χορευτές, καλλιτεχνικά Σωματεία, Σύλλογοι Σπουδαστών των καλλιτεχνικών σχολών και οι μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο, μία συνάντηση που όπως φαίνεται δεν απέδωσε καρπούς. Αίτημά τους, η απόσυρση του απαράδεκτου, όπως το χαρακτηρίζουν, προεδρικού διατάγματος, το οποίο υποβαθμίζει τις σπουδές τους σε επίπεδο απολυτήριο Λυκείου.

Παράλληλα αναδεικνύουν το πάγιο αίτημά τους για ουσιαστική αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών και δημιουργία δημόσιων σχολών Τεχνών, πανεπιστημιακού επιπέδου. Οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνών δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα.

 ert.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.