Θεοφάνεια στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου σύμφωνα με το Παλαιό Ημερολόγιο


 

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη και παράδοση εορτάστηκε την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, (06/01/23 π.ε.) η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Της Αγρπυνίας του Μεγάλου Αγιασμού και της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενίας κ. Ειρηναίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γέροντα Εφραίμ και άλλους βατοπαιδινούς, αγιορείτες και επισκέπτες Πατέρες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας με λιτανευτική πομπή μετέβησαν στον αρσανά της Μονής, όπου τελέσθηκε σε πανηγυρικό κλίμα ο Καθαγιασμός των Υδάτων με την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα.

Στη συνέχεια ακολούθησε το αγιορειτικό κέρασμα στο συνοδικό της Μονής και στη συνέχεια η τράπεζα, η οποία έληξε με πανηγυρική δέηση στο καθολικό της Μονής ενώπιον της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Βηματαρίσσης.

Πηγή: vatopedi.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.