Πακιστάν: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στις πόλεις μετά το εκτεταμένο μπλακάουτ


Αποκαταστάθηκε σήμερα (24/1) η ηλεκτροδότηση στις περισσότερες πόλεις του Πακιστάν, μία ημέρα μετά την τεράστια βλάβη που σημειώθηκε εξαιτίας της οποίας μεγάλο μέρος της χώρας των 220 εκατομμυρίων κατοίκων είχε βυθιστεί στο σκοτάδι.

Στο μεγαλύτερο μέρος του Καράτσι και της Λαχόρης η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στη διάρκεια της νύκτας, όμως σύντομες πτώσεις της τάσης συνεχίζονταν σε τοπικό επίπεδο.

Στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ και σε άλλες πόλεις, όπως η Πεσάβαρ, η Κουέτα και η Ραουαλπίντι, επίσης είχε επανέλθει το ηλεκτρικό ρεύμα. Ωστόσο το ίδιο δεν συνέβη και στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με τις αρχές, η βλάβη οφείλεται σε δυσλειτουργία του συστήματος, μετά την απότομη αύξηση της τάσης που σημειώθηκε χθες Δευτέρα στις 7:30 το πρωί, τοπική ώρα (04:30 ώρα Ελλάδας), έπειτα από την επαναλειτουργία των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες κλείνουν στη διάρκεια του χειμώνα τη νύκτα προκειμένου να γίνεται εξοικονόμηση καυσίμων.

Λόγω της βλάβης προβλήματα υπήρχαν και στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, όπως έγραψε στο Twitter η πακιστανική υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών.

Ο υπουργός Ενέργειας Χουράμ Ναστγκίρ Χαν δήλωσε χθες το βράδυ ότι ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνό φαινόμενο στο Πακιστάν το οποίο αντιμετωπίζει χρόνια ενεργειακή κρίση που επιτείνεται λόγω του περίπλοκου και γερασμένου συστήματος διανομής.

Τα περισσότερα νοσοκομεία, οι βιομηχανίες και οι κυβερνητικές υπηρεσίες της χώρας είναι εξοπλισμένες με γεννήτριες. Όμως τα νοικοκυριά και τα μικρά καταστήματα συχνά δεν έχουν τα μέσα για να αγοράσουν αυτό τον εξοπλισμό.

Στο βόρειο Πακιστάν οι θερμοκρασίες έπεσαν χθες το βράδυ κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Τα περισσότερα νοικοκυριά χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για θέρμανση, αν και ούτε αυτό το μέσο είναι αξιόπιστο, με τις διακοπές να είναι συχνές λόγω ελλείψεων.

Αντίστοιχη βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης του Πακιστάν το 2021 είχε βυθίσει μεγάλο μέρος της χώρας στο σκοτάδι έπειτα από μια δυσλειτουργία του συστήματος στο νότιο Πακιστάν η οποία προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.