Η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν θα ανακοινώσει έκτακτα μέτρα για την αποφυγή στάσης πληρωμών και του χρέους!


 




Έκτακτα μέτρα για την αποφυγή αθέτησης πληρωμών ανακοίνωσε τo υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, καθώς το χρέος της χώρας έφτασε στο ανώτατο νόμιμο όριο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το υπουργείο έθεσε σε ισχύ τη δυνατότητα να αντλήσει κεφάλαια από δύο κρατικά συνταξιοδοτικά ταμεία, γεγονός που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε πληρωμές χωρίς να αυξήσει το συνολικό χρέος.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, ενημέρωσε το Κογκρέσο για την κίνηση αυτή, με επιστολή που έστειλε την Πέμπτη, ενώ είχε προηγηθεί σχετική προειδοποίηση από την ίδια την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ανέφερε ότι η χώρα θα φτάσει στο όριο του χρέους στις 19 Ιανουαρίου.

Στην επιστολή διευκρινίζεται ότι οι πόροι των επενδύσεων θα επανέλθουν μόλις αυξηθεί το όριο του χρέους, αλλά και ότι το παραπάνω μέτρο δεν θα επηρεάσει τους συνταξιούχους και τους εργαζομένους της κυβέρνησης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.