Αεροπορική τραγωδία στο Κίεβο



Αεροπορική τραγωδία στο Κίεβο

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ντένις Μοναστίρσκι, ο υφυπουργός Γεβγκένι Γενίν, ο αναπληρωτής υπουργός και τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης μετά την συντριβή ελικοπτέρου στην πόλη Μπρόβαρι, λίγο έξω από το Κίεβο.

Άλλα 25 άτομα, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Το ελικόπτερο συνετρίβη κοντά σε παιδικό σταθμό της πόλης. Την ώρα του δυστυχήματος «παιδιά και εργαζόμενοι» του νηπιαγωγείου βρίσκονταν εκεί, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου Ολέξι Κουλέμπα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος. «Έδωσα εντολή στην υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, σε συνεργασία με την Εθνική Αστυνομία της Ουκρανίας κι άλλους αρμόδιους οργανισμούς, να διερευνήσουν όλες τις συνθήκες για να εξακριβώσουν τι συνέβη» ανέφερε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε μήνυμα του στο Telegram.

Το ελικόπτερο που συνετρίβη ανήκε στην δημόσια υπηρεσία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας.

Ο Μοναστίρσκι, ο οποίος είχε διοριστεί από τον Ζελένσκι το 2021, ήταν υπεύθυνος για την αστυνομία και την εσωτερική ασφάλεια της Ουκρανίας και είναι ο πιο υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος που σκοτώνεται από τότε που άρχισε ο πόλεμος.
zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.