Υποκλοπές: Όλοι ζητούν εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό


Την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο αποκάλεσε «πρωθυπουργό των υποκλοπών», ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Επισκέφθηκα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου». Ακολούθως έκανε λόγο για «δημοκρατική εκτροπή από ρυπαρό και εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε στο Μέγαρο Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον πρωθυπουργό».

Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για μυθεύματα ή δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά «μιλάμε πλέον με αποδείξεις που συνέλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια αρχή η ΑΔΑΕ κατά τον έλεγχο που διενήργησε». Τα στοιχεία, συνέχισε ο κ. Τσίπρας «επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους μας. Η ΕΥΠ που ήταν στην ευθύνη του πρωθυπουργού με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις συνομιλίες πολιτικών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε μία ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να μείνει χωρίς απόδοση ευθυνών. Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί».

Ο κ. Τσίπρας έκλεισε με ένα «αισιόδοξο μήνυμα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε λέγοντας ότι «το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο είχε μαζί του και τον φάκελο με τα στοιχεία που του έδωσε το πρωί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, στοιχεία που προέκυψαν από τον έλεγχο που διενήργησε η Αρχή στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Σε ερώτηση για το αν θα πει τα ονόματα που περιέχονται στον φάκελο ο κ. Τσίπρας απάντησε «τα υπόλοιπα αύριο στην Βουλή». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να θέσει «το ζήτημα των ευθυνών του πρωθυπουργού στην υπόθεση των υποκλοπών» αύριο στην συνεδρίαση της Βουλής.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να απαντήσει ο πρωθυπουργός στα αμείλικτα ερωτήματα»
 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με δήλωσή του καλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ακόμη κι αύριο για να γίνει ενημέρωση σχετικά με τα όσα αναφέρει στην απόρρητη επιστολή του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος.

«Πριν από λίγο, έγινα αποδέκτης επιστολής από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, κ. Χρήστο Ράμμο, με την οποία με ενημερώνει για τα αποτελέσματα της έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής, μιας και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας απαγορεύει ως σήμερα τη νόμιμη ενημέρωση της Βουλής και κατ’ επέκταση ολόκληρου του ελληνικού λαού», αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης στην δήλωσή του και προσθέτει ότι οι ίδιοι βουλευτές, που ενώ τον «προέτρεπαν επί μήνες σε μια παράνομη διαδικασία ενημέρωσης ”στο αφτί”, σήμερα εμποδίζουν τον ελληνικό λαό να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «ολοκληρώνεται και τεκμηριώνεται έτσι η εικόνα της θεσμικής παρακμής, που κορυφώθηκε με τη συγκάλυψη του σκανδάλου στην Εξεταστική Επιτροπή-παρωδία και τη συνεχιζόμενη επιχείρηση αντισυνταγματικής φίμωσης των Ανεξάρτητων Αρχών». «Όλα αυτά συνιστούν διολίσθηση στον αυταρχισμό και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει στη δήλωσή του.

Ο κ. Ανδρουλάκης καταφέρεται εναντίον του κ. Μητσοτάκη παρατηρώντας πως «όσα με αγώνες κατέκτησε ο ελληνικός λαός, δεν θα γίνουν βορά στην εξουσιομανία του κ. Μητσοτάκη». «Ο πρωθυπουργός απόψε έχει δύο υποχρεώσεις: Η πρώτη, να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν για το κράτος δικαίου και την εθνική μας ασφάλεια. Και η δεύτερη, να προκαλέσει άμεσα, αύριο το πρωί, την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα ευρήματα της έρευνας της ΑΔΑΕ», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Επίσης σημειώνει ότι πριν πέντε μήνες ξεκίνησε έναν δύσκολο αγώνα, ο οποίος ήταν απολύτως θεσμικός, αναφέροντας ότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «με μοναδικό στόχο να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκατασταθεί το κύρος των θεσμών, που κακοποίησε βάναυσα η παρέα του Μαξίμου», όπως επισημαίνει.

Κουτσούμπας: Πάρα πολύ σοβαρά τα στοιχεία της ΑΔΑΕ, ο πρωθυπουργός να αναλάβει την ευθύνη του

«Τα στοιχεία που παραθέτει η επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ είναι πάρα πολύ σοβαρά και καλώς τα έθεσε υπόψιν του προέδρου της Βουλής και των πολιτικών αρχηγών. Αντίστοιχα, πρέπει να γίνει έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση του προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου, την οποία αρνείται πεισματικά η κυβερνητική πλειοψηφία» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου.

«Από κει και πέρα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να κρύβονται πια πίσω από υπεκφυγές, απαράδεκτες δικαστικές γνωμοδοτήσεις και κοινοβουλευτικά τερτίπια. Οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να αναλάβουν τις -ούτως ή άλλως δεδομένες- ευθύνες τους.

Αυτή την απόδοση ευθυνών δεν πρόκειται να την αποφύγει κανείς, ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε εκείνα τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο του ”βούρκου”, των παρακολουθήσεων, του αυταρχισμού και της συγκάλυψης. Είναι ακριβώς αυτό το πλαίσιο που είτε καθοδηγεί, είτε συγκαλύπτει κραυγαλέες υποθέσεις, όπως δείχνουν και τα νέα στοιχεία που αναδείχτηκαν στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως επίσης και τα πρόσφατα στοιχεία που προκύπτουν από την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας και κατέληξε στη δήλωσή του:

«Καμία ανοχή στο δόγμα ”ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”».

ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης: «Η Κυβέρνηση αντί να απολογηθεί ζητάει και τα ρέστα από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ»

Η επιστολή με την οποία ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει τα κόμματα όπως εκ του νόμου οφείλει και όπως ζήτησε μόλις χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25, εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για τα πεπραγμένα τους στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Αντί λοιπόν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος με απύθμενο θράσος να ζητάει και τα ρέστα, να απολογηθεί η Κυβέρνηση για το δικό της πολιτικό αλλά και δημοκρατικό, όχι απλώς ατόπημα, αλλά την εκτροπή. Ας μαζέψει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης τον Κυβερνητικό του Εκπρόσωπο και το υπόλοιπο Επιτελικό Παρακράτος κι ας αναλάβουν έστω τώρα τις ευθύνες τους, υποβάλλοντας παραίτηση και προκηρύσσοντας εκλογές, αντί να τα βάζουν με τον κ. Ράμμο.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.