Το Σαν Μαρίνο θα ψηφίσει την Ελλάδα στον ΟΗΕ για το Συμβούλιο Ασφαλείας.Τι δήλωσε ο Νίκος Δένδιας!


 


 

Στην ανακοίνωση πως του επιδόθηκε η νότα "επί τη βάσει της οποίας ο Άγιος Μαρίνος δεσμεύτηκε ότι θα ψηφίσει υπέρ της Ελλάδας στην προσπάθεια μας να εκλεγούμε μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών" την περίοδο 2025-26, προέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψής του στη Βενετία και στον Άγιο Μαρίνο.

Αναφερθείς στη σημασία της επίσκεψής του στον Άγιο Μαρίνο, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε πως ήταν η πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην ιστορία της χώρας. "Μια επίσκεψη χρήσιμη διότι είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις σε μια σειρά από ζητήματα, είτε σε πολιτικές διαβουλεύσεις, για τις οποίες έχω υπογράψει το σχετικό μνημόνιο, είτε για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία" ανέφερε και υπογράμμισε επιπροσθέτως ότι ο Άγιος Μαρίνος έχει επιβάλει ακριβώς τις ίδιες κυρώσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας μια πολύ καθαρή θέση στα θέματα της εδαφικής ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και της μη χρήσης βίας.

Μάλιστα, κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Αγίου Μαρίνου, Λούκα Μπεκάρι, ο Νίκος Δένδιας παρασημοφορήθηκε με το Μεγάλο Σταυρό Έφιππου Τάγματος της Sant'Agata (Προστάτιδας Αγίου Μαρίνου). Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, αυτή εστιάστηκε στη διμερή συνεργασία, τις σχέσεις ΕΕ-Αγίου Μαρίνου, καθώς και τις διεθνείς και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Πριν μεταβεί στον Άγιο Μαρίνο, ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε στη Βενετία το Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών σπουδών. Το Ινστιτούτο στεγάζει μια τεράστια ελληνική βιβλιοθήκη, πολύ σημαντική για την ιστορία της πατρίδας μας και ιδιαίτερα των Επτανήσων, καθώς επίσης μεγάλο αριθμό εικόνων βυζαντινής και μεταβυζαντινής εποχής, ιδιαίτερα σημαντικών, επισήμανε ο Νίκος Δένδιας. Κατά την παραμονή του συναντήθηκε με τη διοίκηση του Ινστιτούτου και έγινε δεκτός από τον μητροπολίτη Πολύκαρπο. "Συζητήσαμε για το πώς θα μπορούσε το υπουργείο Εξωτερικών, που εποπτεύει το Ινστιτούτο, να διευκολύνει την περαιτέρω ανάπτυξή του" αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών στη δήλωσή του.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.