Παγετός στα ηπειρωτικά, στους -8 ο υδράργυρος – Ο καιρός της Κυριακής


Παγετός σημειώθηκε στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες της Κυριακής 29/01 με τον υδράργυρο να πέφτει στους -8°C. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες της ημέρας παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.


Να σημειωθεί ότι μετά την εξαιρετικά περιορισμένη για την εποχή χιονοκάλυψη στη χώρα μας τον Δεκεμβρίου 2022 και το πρώτο μισό του Ιανουαρίου, οι χιονοπτώσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου έχουν επαναφέρει την έκταση της χιονοκάλυψης στον μέσο όρο της περιόδου 2004-2022.

Στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας και της Δυτικής Θεσσαλίας το ύψος χιονιού ξεπερνά το 1 μέτρο πάνω από τα 1.500 μέτρα υψόμετρο την Παρασκευή 27/1.

Διαβάστε επίσης  Καιρός: Ξεπέρασε το 1 μέτρο το χιόνι στα ορεινά Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας (Video)

Ο καιρός της Κυριακής
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα νότια τμήματα της χώρας και τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά σε ημιορεινά της βορειοανατολικής χώρας, ενώ προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας και παγετός, περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα νοτιότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας και στην Κρήτη. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν επίσης, σε ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, στην Εύβοια και στις Σποράδες.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη, ενώ παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 7-8, στην Ήπειρο από -2 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 13, στα Επτάνησα από 3 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 4 έως 12 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι στα Επτάνησα σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το ξημέρωμα θα έχουν σταματήσει, ενώ τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν εκ νέου ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 και κατά περιόδους τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.