Χιλή: Οι αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο Λασκάρ


Οι αρχές της Χιλής αύξησαν το Σάββατο το επίπεδο συναγερμού σε σχέση με το ηφαίστειο Λασκάρ στη βόρεια Χιλή, με αυξημένους περιορισμούς στην πρόσβαση, λόγω της κλιμάκωσης της σεισμικής του δραστηριότητας και μιας έκρηξης που αναμένεται σύντομα.

Το ηφαίστειο, που υψώνεται στα 5.592 μέτρα και θεωρείται το πιο ενεργό στο βόρειο μέρος της χώρας, βρίσκεται σε αραιοκατοικημένη περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία.

Η τελευταία έκρηξή του σημειώθηκε το 1993.

Καταγράφηκε "αύξηση" της σεισμικής του δραστηριότητας, αναφέρει δελτίο Τύπου της Εθνικής Υπηρεσίας Γεωλογίας και Εξορύξεων της Χιλής (Sernageomin) που διευκρινίζει ότι το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο αυτό πέρασε από το κίτρινο στο πορτοκαλί.

"Αναμένονται" εκρήξεις που θα ξεπερνούν σε ύψος τα 5 χιλιόμετρα ενώ προβλέπεται ότι η λάβα και η τέφρα θα διασκορπιστούν γύρω από το ηφαίστειο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η ενίσχυση του συναγερμού στο πορτοκαλί επίπεδο σημαίνει αυξημένη παρακολούθηση της συμπεριφοράς του ηφαιστείου και μέτρα προστασίας για τις γύρω πόλεις όπως το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα, που είναι δημοφιλές στους τουρίστες και βρίσκεται περίπου 70 χλμ. από το Λασκάρ.

"Δεδομένου του επιπέδου κινδύνου, η περίμετρος ασφαλείας γύρω από τον κρατήρα θα επεκταθεί από τα 5 σε 10 χιλιόμετρα, με περιορισμένη πρόσβαση στη συγκεκριμένη περιοχή", δήλωσε η Sernageomin.

πηγή: ΑΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.