Πιθανότητα για τσουνάμι στο Αιγαίο καθώς και για σεισμό 7 Ρίχτερ εξέφρασε ο καθηγητής Γεράσιμος Παπαδόπουλος!

 

 




Για πιθανότητα τσουνάμι στο Αιγαίο και σεισμό 7 Ρίχτερ έκανε λόγο ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά», εξήγησε τις διαφορές στην ενέργεια που προκύπτουν από σεισμούς της τάξης των 5 ή 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Είπε ακόμη πως άλλοτε συμβαίνουν σε χερσαίο χώρο, πολλές φορές όμως γίνονται σε υποθαλάσσιο περιβάλλον.

«Ποιος θυμάται 24 Μαϊου 2014 σεισμό 6,9 στο Βόρειο Αιγαίο; Κανείς. Εμείς μόνο» τόνισε, ενώ ερωτώμενος αναφορικά με το ενδεχόμενο για τσουνάμι είπε πως υπάρχει το ενδεχόμενο, να γίνει πιθανότερα στο Αιγαίο και γύρω από την Κρήτη και με λιγότερες πιθανότητες στο Ιόνιο. «Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να ρωτάμε, πόσο συχνά», είπε.

Απάντησε επίσης πως όσα αναφέρει ο ιστορικός του Βυζαντίου, Προκόπιος, για καταγεγραμμένο τσουνάμι στην χώρα μας είναι fake news λέγοντας χαρακτηριστικά «τα φούσκωνε».

Σε άλλο σημείο εξήγησε την εκτίμησή του για σεισμό περί τους 6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Την διετία 2020-2021 είχαμε 6 μεγάλους σεισμούς έξι με εξίμισι βαθμούς σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και για μεγαλύτερο σεισμό περί τους 7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.