Νεπάλ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ έγινε αισθητός μέχρι το Νέο Δελχί



Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και περισσότερα από 20 σπίτια υπέστησαν ζημιές σε μια απομακρυσμένη συνοικία του Νεπάλ μετά από σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών που έπληξε το έθνος των Ιμαλαΐων την Τρίτη, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί.

Στρατιωτικές και αστυνομικές ομάδες έχουν σπεύσει στην πληγείσα περιοχή στην περιοχή Μπατζούρα στα δυτικά της χώρας, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της περιοχής, καθώς τα τοπικά μέσα δείχνουν εικόνες εθελοντών να μετακινούν συντρίμμια για να αναζητήσουν επιζώντες.

Μια γυναίκα που είχε ανέβει σε ένα λόφο για χορτονομή συνθλίφτηκε μέχρι θανάτου από διολίσθηση βράχου που έπεσε πάνω της μετά τους σεισμούς, δήλωσε ο αξιωματούχος του χωριού, Gaumul Deb Bahadur Rokaya.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν σε βάθος 25 χιλιομέτρων, περίπου 63 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της συνοικίας Τζούμλα του Νεπάλ, πάνω από 300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κατμαντού.

″Ήταν πολύ μεγάλος σεισμός. Υπήρχαν όλοι συγκεντρωμένοι άνθρωποι στους δρόμους. Επικρατούσε τρόμος για μεγάλο διάστημα”, δήλωσε ο Nain Rawal, ένας αξιωματούχος στην περιοχή της Μπατζούρα.

Τα σπίτια που καταστράφηκαν ή στα οποία προκλήθηκαν ρωγμές σε χωριά ήταν κυρίως κατασκευασμένα από λάσπη και πέτρα, είπε ο Πουσκάρ Χάντκα, αξιωματούχος της περιοχής, προσθέτοντας ότι αναμένονται περαιτέρω λεπτομέρειες από τις ομάδες διάσωσης.

Το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,4 Ρίχτερ.

Ένας σεισμός 7,8 Ρίχτερ σκότωσε σχεδόν 9.000 ανθρώπους στο Νεπάλ το 2015.

Νέο Δελχί: Τρεις νεκροί, 12 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από την πολυκατοικία που κατέρρευσε - Πιθανόν να ευθύνεται για την καταστροφή ο σεισμός στο Νεπάλ
Στο μεταξύ, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αλλά οι διασώστες ανέσυραν ζωντανούς τουλάχιστον 12, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, από τα χαλάσματα μιας πολυκατοικίας που κατέρρευσε σήμερα στην πόλη Λούκνοου της βόρειας Ινδίας. Είναι πιθανόν πολλοί άλλοι να βρίσκονται ακόμη παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας, τουλάχιστον 30-35 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι. Οι διασώστες προσπαθούν να απομακρύνουν τα συντρίμμια, σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία του Λούκνοου, της πρωτεύουσας του Ουτάρ Πραντές.

Ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας είπε ότι η κατάρρευση ενδέχεται να προκλήθηκε από τον σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο δυτικό Νεπάλ, σε απόσταση 440 χιλιομέτρων από το Λούκνοου.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.