Η ΕΑΒ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ...ΜΠΑΙΝΕΙ ""ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ"" ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 49%

 


 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ,,ΤΩΡΑ ΠΗΡΕ ΣΕΙΡΑ Η ΕΑΒ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ..

ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΕΝΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ,,,,,,,,ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ,,ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗΟι αεροδιαστημικοί – αεροναυπηγικοί οίκοι έχουν περιθώριο να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως τις 10 Φεβρουαρίου 2023.

Συγκεκριμένα:  Με την αποστολή ανακοίνωσης – πρόσκλησης ενδιαφέροντος στους μεγαλύτερους νατοϊκούς αεροδιαστημικούς - αεροναυπηγικούς οίκους της Ευρώπης και των ΗΠΑ ξεκίνησε από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων η διαδικασία για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα μετάσχει σε ποσοστό έως 49% στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε. (Ε.Α.Β. Α.Ε.).

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος εστάλη την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου και οι αεροδιαστημικοί – αεροναυπηγικοί οίκοι έχουν περιθώριο να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως τις 10 Φεβρουαρίου 2023.


Σύμφωνα με το euro2day.gr, το σχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΕΑΒ προβλέπει, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, τον μετασχηματισμό της εταιρείας με το «σπάσιμο» της σε δύο οικονομικές οντότητες την Asset Co (πάγια και τις υποδομές) και την Commercial Co με την είσοδο στην τελευταία στρατηγικού επενδυτή. Ο στρατηγικός επενδυτής θα αποκτήσει το 49% στην εμπορική εταιρεία -το 51% θα παραμείνει στα «χέρια» του Ελληνικού Δημοσίου-, αλλά, μέσω της συμφωνίας μετόχων, θα έχει τον έλεγχο της διοίκησης.

Νωρίτερα, ο τομέας Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είχε ξεκαθαρίσει ότι «η ΕΑΒ είναι και πρέπει να είναι και παραγωγική μονάδα με διεθνή εξωστρέφεια. Πρωτίστως όμως, από τον ιδρυτικό της νόμο, είναι η μεγαλύτερη αεροπορική βιομηχανία της χώρας, με καταστατικό στόχο τη στήριξη και την υπεράσπιση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικότερα και των αναγκών της Εθνικής Άμυνας, τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου. Δεν νοείται, επομένως, ΕΑΒ που να μην είναι δημόσια. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αλλάξουν αυτόν τον ιδρυτικό χαρακτήρα και ρόλο της ΕΑΒ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, τονίζοντας ότι είναι εθνικό έγκλημα ότι από 14 δισ. εξοπλιστικά δεν έχει δοθεί 1 ευρώ στην ελληνική βιομηχανία.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.