Μήνυμα 112 σε Πάτρα και Ζάκυνθο για ακραία καιρικά φαινόμενα – «Περιορίστε τις μετακινήσεις»


Η κακοκαιρία ξεκίνησε να «χτυπά» τη δυτική Ελλάδα. Ειδικότερα στα νησιά του Ιονίου και την Αχαΐα, εντοπίζονται τα πρώτα προβλήματα.

Μάλιστα, στους πολίτες της Πάτρας και της Ζακύνθου πήγε ήδη μήνυμα από το 112 έτσι ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να προστατευθούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στο μήνυμα που έφτασε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών αναγράφεται: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες – θυελλώδεις άνεμοι) στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά την διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζακύνθου την Πέμπτη θα μείνουν κλειστά τα σχολεία του νησιού την Πέμπτη (26/1). Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απόφαση λήφθηκε δεδομένου ότι πολλά από τα σχολικά κτήρια του νησιού έχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα, όπως απουσία στεγάστρων, διαβρωμένους σοβάδες, προβληματικές και επικίνδυνες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ακατάλληλα ή φθαρμένα παράθυρα και πόρτες.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που επικαιροποιήθηκε προειδοποιεί για σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα από το απόγευμα της Τετάρτης (25.01.2023) έως και την Παρασκευή (27.01.2023) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.