Χάκερ έχουν απομονώσει χιλιάδες έγγραφα της Χαλυβουργικής .Είναι οι ίδιοι που έκαναν την κυβερνοεπίθεση στα ΕΛΤΑ!! Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν, την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, τα συστήματα υπολογιστών της Χαλυβουργικής, με τους χάκερ να έχουν απομονώσει χιλιάδες έγγραφα της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη εκατοντάδες έγγραφα της εταιρείας διακινούνται στο dark web, ενώ πίσω από την επίθεση, φέρεται να βρίσκεται η ομάδα Vice Society.

Πρόκειται για μία ομάδα η οποία κατά την έναρξη της δράσης της, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, έθεσε ως στόχο, μέχρι το τέλος του 2022 να κατακτήσει την κορυφή των διαδικτυακών συμμοριών.

Είναι η ίδια οργάνωση η οποία τον Μάιο του 2022 είχε πραγματοποιήσει επίθεση στα ΕΛΤΑ, διαρρέοντας υλικό της εταιρείας στο «σκοτεινό» διαδίκτυο.

Η τακτική της συγκεκριμένης ομάδας είναι να χρησιμοποιεί ransomware, ένα είδος κακόβουλου λογισμικού που κλειδώνει και απομονώνει τα αρχεία του θύματος και δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτά, μέχρι να πληρώσει λύτρα, με τη μορφή ψηφιακών νομισμάτων, τα οποία είναι δύσκολα να εντοπιστούν.

Πρόσφατα, η Microsoft, σε έκθεσή της, αναφερόμενη στη Vice Society, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει οικονομικά κίνητρα και συνεχίζει να εστιάζει σε οργανισμούς όπου υπάρχουν πιο αδύναμοι έλεγχοι ασφαλείας και μεγαλύτερη πιθανότητα συμβιβασμού και πληρωμής λύτρων.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.