Ο Θ.Πλεύρης αμφισβητεί την απόφαση του ΣΤΕ για την επιστροφή των υγειονομικών στην εργασία τους θεωρώντας την ως ήττα για την δημόσια υγεία


 


 

Σε μια προσπάθεια να προσπεραστεί η αδράνεια του υπουργείου Υγείας ως προς την εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση της απόφασης για παράταση της αναστολής εργασίας όσων υγειονομικών αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, ο Θάνος Πλεύρης επιτέθηκε την Τετάρτη, μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, λέγοντας ότι η απόφασή του αποτελεί «ήττα» για τη δημόσια υγεία.

 Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι το υπουργείο θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και 2.190 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα γυρίσουν στην εργασία τους από την 1η Ιανουαρίου. Η απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, με την οποία όσοι υγειονομικοί είχαν τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας πρέπει να επιστρέψουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, βασιζόταν στο ότι το υπουργείο Υγείας δεν είχε επαναξιολογήσει το εν λόγω μέτρο –βασιζόταν δηλαδή σε περισσότερο τυπικούς λόγους, παρά ουσιαστικούς. Σύμφωνα με αναλυτές, το υπουργείο Υγείας θα μπορούσε κάλλιστα να έχει νομοθετήσει ξανά την απαγόρευση εργασίας ανεμβολίαστων γιατρών και νοσοκομειακών στο ΕΣΥ και αφού την αιτιολογούσε επαρκώς, το ΣτΕ δεν θα είναι λόγους να προκαλέσει μια… «ήττα» στη δημόσια υγεία.

 Ομως δεν το έκανε, επιτρέποντας, προεκλογικά, την επιστροφή μερικών χιλιάδων αρνητών του εμβολιασμού στα νοσοκομεία της χώρας. Κατά τα άλλα, ο κ. Πλεύρης διαβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ότι θα εφαρμοστεί αυστηρό πρωτόκολλο για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, προαναγγέλλοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, όπου και θα τεθεί το ζήτημα. 

Πηγή: Protagon.gr

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Πλεύρης εναντίον ΣτΕ: Η απόφασή του αποτελεί «ήττα» για τη δημόσια υγεία Στο Συμβούλιο της Επικρατείας επέρριψε την ευθύνη για την επιστροφή των αντιεμβολιαστών υγειονομικών ο υπουργός Υγείας, προσπερνώντας εμμέσως την αδράνεια του υπουργείου που δεν αιτιολόγησε επαρκώς την εφαρμογή του μέτρου Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2022, 10:44 facebook twitter email Σε μια προσπάθεια να προσπεραστεί η αδράνεια του υπουργείου Υγείας ως προς την εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση της απόφασης για παράταση της αναστολής εργασίας όσων υγειονομικών αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, ο Θάνος Πλεύρης επιτέθηκε την Τετάρτη, μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, λέγοντας ότι η απόφασή του αποτελεί «ήττα» για τη δημόσια υγεία. Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι το υπουργείο θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και 2.190 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα γυρίσουν στην εργασία τους από την 1η Ιανουαρίου. Η απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, με την οποία όσοι υγειονομικοί είχαν τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας πρέπει να επιστρέψουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, βασιζόταν στο ότι το υπουργείο Υγείας δεν είχε επαναξιολογήσει το εν λόγω μέτρο –βασιζόταν δηλαδή σε περισσότερο τυπικούς λόγους, παρά ουσιαστικούς. Σύμφωνα με αναλυτές, το υπουργείο Υγείας θα μπορούσε κάλλιστα να έχει νομοθετήσει ξανά την απαγόρευση εργασίας ανεμβολίαστων γιατρών και νοσοκομειακών στο ΕΣΥ και αφού την αιτιολογούσε επαρκώς, το ΣτΕ δεν θα είναι λόγους να προκαλέσει μια… «ήττα» στη δημόσια υγεία. Ομως δεν το έκανε, επιτρέποντας, προεκλογικά, την επιστροφή μερικών χιλιάδων αρνητών του εμβολιασμού στα νοσοκομεία της χώρας. Κατά τα άλλα, ο κ. Πλεύρης διαβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ότι θα εφαρμοστεί αυστηρό πρωτόκολλο για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, προαναγγέλλοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, όπου και θα τεθεί το ζήτημα. Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.