Παράνομη κρίθηκε η απεργία ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ – Με 24ωρη απαντούν οι συνδικαλιστές


Αργά το βράδυ (8/11) ανακοινώθηκε στα σωματεία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ της ΟΣΥ πως η συμμετοχή τους στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική, μετά την προσφυγή των διοικήσεων των Οργανισμών στη δικαιοσύνη.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και το μετρό (γραμμές 2 και 3) θα συμμετάσχουν καθολικά με 24ωρη απεργία, στις αυριανές κινητοποιήσεις, επικαλούμενοι την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία «καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022», δηλώνοντας πως η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Το Τραμ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας και θα κυκλοφορήσει από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00 και η γραμμή 1 του μετρό (πρώην ηλεκτρικός) από τις 9:00 – 17:00.

Η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των τρόλει θα πραγματοποιηθεί κανονικά, γιατί δεν πρόλαβε να εκδικαστεί η προσφυγή τους σήμερα.

Παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασία και των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, αποσύρουν τη συμμετοχή τους και οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Νόμιμη κρίθηκε η 24ωρη απεργία της ΟΣΥΠΑ καθώς δεν επηρεάζει τα δρομολόγια των αεροπλάνων.

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο 9 Νοεμβρίου η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί, με αιχμή την ακρίβεια και το υπέρμετρο ενεργειακό κόστος.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.