Ακριβώς πριν ένα χρόνο:Πετρέλαιο με χρυσό θα αγοράζει η Γκάνα από το 2023


 


 Το σχέδιο επιδιώκει αύξηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων μίας δυτικοαφρικανικής χώρας που παράγει τουλάχιστον 3 εκατ. ουγκιές χρυσού το χρόνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αγορά πετρελαίου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 όχι με δολάρια ή ευρώ αλλά με τον χρυσό που παράγει σχεδιάζει η κυβέρνηση της Γκάνας τις επόμενες αγορές πετρελαίου.

Με τον τρόπο αυτό μεθοδεύεται η αύξηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της αφρικανικής χώρας και η ενίσχυση του εθνικού νομίσματος, cedi που από την αρχή του 2022 υποτιμήθηκε κατά 53%.

Ως τον περασμένο Σεπτέμβρη, τα ακαθάριστα συναλλαγματικά αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας Γκάνας ανέρχονταν σε τουλάχιστον 6,5 δις. δολάρια.

    Ghana plans to buy oil with gold instead of U.S. dollars https://t.co/H7rFCXIG6H pic.twitter.com/igorfRoKXP
    — Reuters (@Reuters) November 24, 2022

Ο αντιπρόεδρος της Γκάνας, Μαχαμούντου Μπαγουμία, υπολογίζει ότι εάν εφαρμοστεί το κρατικό σχέδιο για αγορά πετρελαίου με χρυσό, τότε η νέα πολιτική «θα αλλάξει ριζικά το ισοζύγιο πληρωμών και θα μειώσει σημαντικά την επίμονη υποτίμηση του νομίσματος».

    Gold and Oil. GHANA pic.twitter.com/rcNjY6m0j2
    — ISAAC YB (@ISAACYB1) November 24, 2022

Δημοκρατία της Γκάνας είναι μια χώρα με έκταση 239.032 τ.χλμ. και πληθυσμό 30.832.019, σύμφωνα με την απογραφή του 2020. Συνορεύει δυτικά με την Ακτή Ελεφαντοστού, βορειοανατολικά με την Μπουρκίνα Φάσο, ανατολικά με το Τόγκο, και νότια βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό.

Παράγει κακάο, αλλά και πετρέλαιο (προς το παρόν όχι πάνω από 160.000 βαρέλια τη μέρα). Εντούτοις, στηρίζεται στις εισαγωγές για διυλισμένα προϊόντα πετρελαίου από τότε που το μοναδικό διυλιστήριο έκλεισε μετά από έκρηξη το 2017.

Παράλληλα, παράγει και τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού.

kosmodromio.gr
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.