Μάστορες στο δούλεμα! Η αλήθεια για τα «χαμηλότοκα δάνεια» για νέους…

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 19/9/2023
Μάστορες στο δούλεμα! Η αλήθεια για τα «χαμηλότοκα δάνεια» για νέους…

Το θέμα για την κυβέρνηση , για κάθε πρόβλημα, είναι να «παίζει» ο τίτλος-ανακοίνωση οποιουδήποτε «ευεργετικού» μέτρου! Σχεδόν πάντα όσοι ψάχνουν τη συνέχεια διαπιστώνουν ότι πρόκειται για επικοινωνιακή «φούσκα».

Το ieidiseis.gr γράφει για τα «χαμηλότοκα δάνεια νέους»:

«Τα πολυδιαφημιζόμενα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για αγορά πρώτης κατοικίας σε νέους και νέα ζευγάρια, τελικά αποδεικνύεται παροχή που περισσότερο εμπαίζει τους ανθρώπους στην ηλικιακή ομάδα των 25-39 ετών, που προσδοκούν ότι θα καταφέρουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, παρά δίνουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Και αυτό, διότι, κοιτώντας τα «ψιλά γράμματα» όσων γίνονται, μέχρι στιγμής, γνωστά για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», διαπιστώνει κανείς ότι τελικά θα είναι ελάχιστοι εκείνοι που θα έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Έτσι κι αλλιώς, ο αριθμός των 10.000 νέων που ανακοινώθηκε απογοήτευσε αρκετούς που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, καθώς είναι αρκετά μικρός. Εκτός αυτού όμως, τελικά φαίνεται πως θα είναι ακόμα λιγότεροι. Αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, 10.000 θα είναι ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων και όχι 10.000 δάνεια. Στην περίπτωση, δηλαδή, που πρόκειται για ζευγάρι, οι ωφελούμενοι θα είναι δύο, ενώ αν έχουν, π.χ. ένα παιδί, τότε θα είναι τρεις.

Το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» στις αρχές του 2023, μέχρι και τον Μάρτιο το αργότερο.

Τα κριτήρια για χαμηλότοκα δάνεια σε νέους
Την περασμένη Παρασκευή, το υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με ερωτοαπαντήσεις για τη νέα στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης, χωρίς, όμως να κάνει και τις απαραίτητες επισημάνσεις -όπως η παραπάνω- αλλά και ούτε να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για κριτήρια, δικαιούχους, πού, πώς και πότε μπορεί να κάνει αίτηση ένας ενδιαφερόμενος.

Σε κάθε περίπτωση, τα όσα αποσαφηνίζει για το συγκεκριμένο θέμα περιορίζοντα στα εξής:

Το επιτόκιο θα είναι στο 1%, ενώ για πολύτεκνους θα είναι μηδενικό.
Την ιδιοκτησία του σπιτιού αποκτούν με την αποπληρωμή του δανείου.
Το δάνειο θα καλύπτει το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, αντίθετα με τα στεγαστικά των τραπεζών που καλύπτουν συνήθως έως το 80%.
Για ένα σπίτι αξίας 100.000 ευρώ ο ωφελούμενους θα πληρώνει μηνιαία δόση 275-285 ευρώ αντί για 415 ευρώ, που θα διαμορφωνόταν η δόση για το ίδιο σπίτι με τα τρέχοντα επιτόκια της αγοράς.
Από Militaire News 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.