Γαλλία – Αβαείο Fécamp: Ανακτήθηκε χρυσή λειψανοθήκη με το “πολύτιμο αίμα του Χριστού”


Χρυσή λειψανοθήκη, που λέγεται ότι περιέχει σταγόνες από το “αίμα του Ιησού” και είχε κλαπεί από το αβαείο Fécamp στη Νορμανδία ανακτήθηκε από Ολλανδό ντετέκτιβ τέχνης.

Η Καθολική Εκκλησία σοκαρίστηκε τον περασμένο μήνα, όταν ένα περίτεχνο χρυσό αντικείμενο που λέγεται ότι περιέχει “σταγόνες από το αίμα του Ιησού”, εκλάπη λίγο πριν από ton ετήσιο εορτασμό στη βόρεια Γαλλία.

Για 1.000 χρόνια, οι προσκυνητές κατευθύνονται στο αβαείο Fécamp στη Νορμανδία για να προσκυνήσουν τα λείψανα του «Πολύτιμου Αίματος του Χριστού».

Έξι εβδομάδες αργότερα, ο Άρθουρ Μπραντ, ένας Ολλανδός ντεντέκτιβ τέχνης, ευρέως γνωστός για το έργο του στον εντοπισμό κλεμμένων έργων τέχνης και τεχνουργημάτων, κατάφερε να του παραδοθεί η λειψανοθήκη, στο κατώφλι του σπιτιού του ύστερα από επικοινωνία μέσω email με τον άνθρωπο που την έκλεψε .

“Επτά έως οκτώ τοις εκατό της κλεμμένης τέχνης επιστρέφεται και μεγάλο μέρος της καταστρέφεται. Σε αυτή την περίπτωση, νομίζω ότι ο κλέφτης δεν είχε ιδέα τι ήταν αυτό που έκλεψε”, είπε στο BBC. “Η επιστροφή του απευθείας στο αβαείο διέτρεχε τον κίνδυνο σύλληψης”, εξήγησε ο κ. Μπραντ.

Τα λείψανα κλάπηκαν αργά τη νύχτα της 1ης Ιουνίου από το σκευοφυλάκιο στο Fécamp, βορειοανατολικά του λιμανιού της Χάβρης. Ο κλέφτης πιστεύεται ότι ήταν κλειδωμένος στο κτίριο κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν υπήρχε ασφάλεια εκείνη τη στιγμή.

Τα λείψανα περιείχαν δύο μολύβδινα φιαλίδια τα οποία, σύμφωνα με το μύθο, πετάχτηκαν στη θάλασσα σε έναν κορμό και ξεβράστηκαν στη στεριά στο Fécamp, αλλά και άλλα αντικείμενα.

Ως καθολικός ο ίδιος ο Ολλανδός ντετέκτιβ τέχνης, είπε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει την ομορφιά των λειψάνων, περιγράφοντας τη στιγμή που άνοιξε το κουτί που τα περιείχε ως «αυθεντική, θρησκευτική εμπειρία».

Είπε ότι θα παραδώσει τα λείψανα στην ολλανδική αστυνομία την Τρίτη και θα είναι υπεύθυνη για την επιστροφή τους στο αβαείο στο Fécamp.

Πηγή: BBC news

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.