Ομολογία βόμβα από ΕΥΠ – «Παρακολουθούσαμε Κουκάκη»


Ο διοικητής της ΕΥΠ παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Κοντολέων κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είπε ότι αυτό έγινε «κατόπιν αιτήματος των ξένων υπηρεσιών».

Η ομολογία εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς ο Γιάννης Οικονόμου μέχρι τώρα ισχυριζόταν ότι επρόκειτο για παρακολούθηση «από ιδιώτη σε ιδιώτη». Μάλιστα σήμερα δήλωσε ότι «κατηγορηματικά ότι οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν προμηθευτεί και συνεπώς δεν χρησιμοποιούν αυτά τα κακόβουλα λογισμικά».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε επίσης η ομολογία ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε πρόσφυγες, αλληλέγγυους και ΜΚΟ για λόγους «εθνικού συμφέροντος», φέρνοντας ως παράδειγμα τον λεγόμενο -κατά την κυβέρνηση – «υβριδικό πόλεμο» στον Έβρο και τη φωτιά στη Μυτιλήνη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ειπώθηκε από τις αρμόδιες αρχές ότι αδυνατούν να ελέγξουν τα παράνομα λογισμικά που εντοπίστηκαν στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και σε άλλους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση σημειώθηκε ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ο ενδιάμεσος που ενημερώνει τον πρωθυπουργό για τα θέματα της ΕΥΠ.

Στη συνεδρίαση εκτός από τον διοικητή της ΕΥΠ, ήταν επίσης ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος καθώς και οι υπουργοί Κυριάκος Πιερρακάκης και Γιώργος Γεραπετρίτης.

με πληροφοριες απο avgi.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.