Χρηματιστήριο μετάλλων Λονδίνου!!Μηνύσεις από αμερικάνικές εταιρείες εξαιτίας της διακοπής συναλλαγών τον Μάρτιο!!


Δυο αμερικανικές εταιρίες κατηγορούν το LME ότι ενήργησε παράνομα

Και δεύτερη αμερικανική εταιρεία μήνυσε το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου για 15,3 εκατομμύρια δολάρια εξαιτίας της διακοπής των συναλλαγών νικελίου τον περασμένο Μάρτιο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επιβεβαιώθηκε από την ιδιοκτήτρια της LME, Hong Kong Exchanges and Clearing, στην παραπάνω κίνηση προχώρησε η Jane Street Global Trading. Η κατάθεση από τον αμερικανικό διαπραγματευτή έρχεται λίγες μέρες αφότου το hedge fund “Elliott Associates” κατέθεσε μήνυση για 456 εκατομμύρια δολάρια σχετικά με το ίδιο “χαοτικό” πρωινό του Μαρτίου.

Το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των συναλλαγών νικελίου στις 8 Μαρτίου λόγω της αυξημένης αστάθειας στις αγορές η οποία είχε συνέπεια να διπλασιαστούν οι τιμές του νικελίου στα 100.000 δολάρια ανά τόνο σε διάστημα μόλις λίγων ωρών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, η αγορά κινήθηκε σε “limit down” με αποτέλεσμα να διακοπεί εκ νέου η διαπραγμάτευση “για τη διερεύνηση ενδεχόμενου τεχνικού ζητήματος με το κατώτατο όριο διαπραγμάτευσης”.

 
Παράνομη η ακύρωση των συναλλαγών

Ένας εκπρόσωπος της Elliott επιβεβαίωσε ότι έχει κινήσει διαδικασίες δικαστικής επανεξέτασης κατά του LME. «η Elliott θεωρεί ότι όταν το LME ακύρωσε τις συναλλαγές Νικελίου στις 8 Μαρτίου 2022, ενήργησε παράνομα, καθώς υπερέβη τις εξουσίες του όταν ακύρωσε αυτές τις συναλλαγές ή ότι άσκησε τις εξουσίες που είχε παράλογα, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη άσχετους παράγοντες (συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής της θέσης) και παραλείποντας να λάβει υπόψη τους σχετικούς παράγοντες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σε ξεχωριστή δήλωσή της η Jane Street είπε ότι είχε λάβει μέτρα για να ανακτήσει τις απώλειες που προκλήθηκαν από τις «παράνομες ενέργειες» του LME και για να «ενδυναμώσει το χρηματιστήριο και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς σε αυτό».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.