ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ 16: ΦΡΟΝΕΙ ΘΝΗΤΑ. Να σκεφτόμαστε όπως αρμόζει σε θνητούς

16: ΦΡΟΝΕΙ ΘΝΗΤΑ. Να σκεφτόμαστε όπως αρμόζει σε θνητούς 

“Θανάτου μόνον ουκ έστιν επανόρθωμα” συμπεραίνει ο ποιητής Μένανδρος. Κατά τον φιλόσοφο Πυθαγόρα «Θανέειν πέπρωται άπασι»-είναι γραφτό όλοι μας να πεθάνουμε, ενώ ο κυνικός Βίων το θέτει -εννοείται- πιο κυνικά: “Εύκολος η εις Άδου οδός· καταμύοντας γουν απιέναι” -εύκολος είναι ο δρόμος προς τον Άδη· πας εκεί μες κλειστά τα μάτια.

Η ματαιοδοξία είναι μεγάλο ελάττωμα. Ματαιόδοξοι είναι συνήθως οι ανασφαλείς κι επιφανειακοί άνθρωποι. 
Εκείνοι που ασχολούνται με την επικοινωνία κι όχι με την ουσία των πραγμάτων...
Άνθρωποι κενοί που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν και ''νομίζουν'' πως είναι καλύτεροι από όλους και κυρίως αθάνατοι....

Η θνητότητα των ανθρώπων όμως είναι εκείνη που τους κάνει να σκέπτονται πως θα βελτιώσουν το σήμερα αλλά και τι θα παραδώσουν στις επόμενες γενιές.
Είμαστε φιλοξενούμενοι σ' αυτόν τον κόσμο και το μόνο που παίρνουμε μαζί μας φεύγοντας είναι η αγάπη των συνανθρώπων μας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.