ΕΑΒ, Οι ιδιώτες εργολάβοι συντηρούν τα αεροπλάνα . Η πολέμική μας βιομηχανία υπό διάλυση!!


 


 Εκκωφαντική σιωπή για τα όσα προχθές έγραψε το militaire.gr για τα τεκταινόμενα στην ΕΑΒ και τη συντήρηση των C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Η ανάθεση του έργου σε μία εταιρεία ΙΚΕ με κεφάλαιο 6.000 ευρώ ,οι δυνατότητες της οποίας αμφισβητούνται έγιναν θέμα και σε άλλες ιστοσελίδες.Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής ουδείς από την κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει.

Ένα επιπλέον ερώτημα σε αυτά που από προχθές έχουμε θέσει είναι το εξής:

•Η επιτροπή της ΕΑΒ που αποφάσισε να εισηγηθεί την ανάθεση του έργου στη συγκεκριμένη εταιρεία, έκανε έρευνα αγοράς. Με πόσες εταιρείες ήρθε σε επαφή και με ποια κριτήρια κατέληξε στη συγκεκριμένη;.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάστηκαν τρεις προτάσεις και είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτές που αποκλείστηκαν σαφώς υπερέχουν απ ΄ αυτή που επιλέχθηκε.

Παρόλα αυτά θα επιμείνουμε ότι είναι αδιανόητο να εμφανίζεται η ΕΑΒ αδύναμη να αναλάβει την συντήρηση των μεταγωγικών αεροσκαφών της ΠΑ. Οι «δικαιολογίες» που ρίχνουν τις ευθύνες σε προβλήματα και παθογένειες της εταιρείας είναι σαθρές. Οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις υπάρχουν όχι για να κάνουν διαπιστώσεις αλλά για να λύνουν προβλήματα. Αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το κάνουν δε σημαίνει ότι νομιμοποιούνται να προσφεύγουν σε «λύσεις» που προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση της ΕΑΒ.

Είναι προφανές απ ΄ όσα έχουν γίνει αλλά κυρίως απ ΄ όσα δεν γίνονται ότι η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρατική αμυντική βιομηχανία ως βαρίδι που θέλει να το ξεφορτωθεί. Η ΕΑΒ -που είτε το θέλουν είτε όχι εντάσσεται στην αμυντική βιομηχανία- όπως και τα ΕΑΣ δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο. 

 

 Από militaire.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.