Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου!!


 


 
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις σημερινές συναλλαγές, εν μέσω ανησυχιών για τις νέες κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Ρωσία μετά τις θηριωδίες στην Ουκρανία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Μπρεντ σημειώνουν άνοδο 1,20 δολάρια ή 1,1% στα 108,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο ενισχύεται κατά 1,25 δολάρια ή 1,2% στα 104,53 δολάρια.

Αναλυτές αναφέρουν πως η γεωπολιτική ένταση είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει την τιμή του πετρελαίου σε άνοδο τις επόμενες ημέρες παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους για μείωση των στρατηγικών αποθεμάτων.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται σε νέα φάση, που απαιτεί κατ’ αυτές νέα αντίδραση από τη Δύση.

Όπως προτού η Ρωσία αρχίσει την εισβολή την 24η Φεβρουαρίου, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζέικ Σάλιβαν, μίλησε χθες Δευτέρα στον Τύπο για αυτές που –σύμφωνα με την Ουάσινγκτον– θα είναι οι επόμενες κινήσεις του ρωσικού στρατού.

Κατά τον αξιωματούχο, η Μόσχα «οδεύει να αναδιατάξει τις δυνάμεις της για να επικεντρώσει την έφοδό της στην ανατολική Ουκρανία και σε τομείς της νότιας Ουκρανίας». Προσπάθησε να «υποτάξει όλη την Ουκρανία και απέτυχε», έκρινε και εκτίμησε πως η νέα φάση «μπορεί να διαρκέσει μήνες ή περισσότερο».

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, «η Μόσχα θα συνεχίσει τα αεροπορικά πλήγματα και τις εκτοξεύσεις πυραύλων στην υπόλοιπη χώρα για να προκαλεί ζημιές από στρατιωτική και οικονομική άποψη και, σαφώς, για να σπέρνει τρόμο».

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.