Μενέντεζ - Απορρίπτει τα τουρκικά αιτήματα για F-16


Αρνητικός στην προοπτική αγοράς εκ μέρους της Τουρκίας των μαχητικών F16 εμφανίστηκε εκ νέου ο Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

Συνομιλώντας με τον Αθανάσιο Έλλις, διευθυντή της αγγλόφωνης έκδοσης της Καθημερινής, στο πλαίσιο του Συνεδρίου για τη Νοτιονατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας δήλωσε ότι δεν βλέπει να προχωρά η πώληση των F-16 στην Τουρκία εκτός και αν υπάρξει, όπως είπε, μια δραματική αλλαγή που να αφορά στο σύστημα S-400 που αγόρασε η Τουρκία από τη Ρωσία.

Ο κ. Μενέντεζ επανέλαβε μετ’ εμφάσεως την πάγια θέση του ότι το ρωσικό πυραυλικό σύστημα πρέπει να φύγει από την Τουρκία, προσθέτοντας όμως ότι απαιτούνται και άλλα βήματα από την πλευρά της Άγκυρας.

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής εκτίμησε επίσης ότι η επίθεση γοητείας του Ταγίπ Ερντογάν δεν θα αποδώσει.

«Αν ήταν να κάνω προβολή στο μέλλον και να το επιλέξω για τα παιδιά μας, και χωρίς να υπάρχει τότε η επιτακτικότητα τής στιγμής, θα προτιμούσα να μην κοιτάζω προς την μεριά της Βενεζουέλας, του Ιράν και άλλων τέτοιων χωρών, θα επέλεγα συμμάχους όπως η Ελλάδα και το Ισραήλ», είπε ακόμη  ο κ. Μενέντεζ στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα.


με πληροφοριες απο kathimerini.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.