Επένδυση της Σ.Αραβίας στήν Κίνα μέ κατασκευή μεγάλου διυλιστηρίου αξίας άνω των 10δισ δολλαρίων


 


 
 Σύμφωνα με το Sina news στις 13 Μαρτίου, η Saudi Aramco αποφάσισε τελικά να προχωρήσει σε μια γιγαντιαία  επένδυση ύψους 10 δισ.$  και να κατασκευάσει ένα διυλιστήριο στην Κίνα.

Η επένδυση θα δημιουργηθεί  στην πόλη Panjin της επαρχίας Liaoning, και θα  έχει την ικανότητα να επεξεργάζεται 300.000 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2024.

Η  Saudi Aramco υπέγραψε αρχικά συμφωνία συνεργασίας με την China North Industries Group Corporation (NORINCO) και την Panjin Xincheng το 2017, αλλά το έργο σταμάτησε το 2020 καθώς οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.  Το 2022, μετά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου εκτοξεύτηκαν πάνω από τα 100 USD. Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες μείωσαν τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία, κάτι που αποδείχθηκε ως  καλή ευκαιρία για τη Saudi Aramco.

Εκτός από αυτό το κοινό έργο, η Saudi Aramco κατέχει επί του παρόντος μερίδιο 25% στη Fujian United Petrochemical και 22,5% στην Sinopec Senmei (Fujian) Petroleum.

Ως η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο, η Saudi Aramco παράγει περίπου το 1/8 της παγκόσμιας προσφοράς σε αργό πετρέλαιο.

Τα στοιχεία  δείχνουν ότι η Σαουδική Αραβία ήταν  ο μεγαλύτερος προμηθευτής αργού πετρελαίου της  Κίνας το 2021.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saudi Aramco Amin Nasser ανέφερε:

«Πρέπει να συμβάλουμε στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Κίνας για περισσότερα από 50 χρόνια, όχι μόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια.»

Ο αναλυτής  Miles Guo περιέγραψε την κατάσταση διαφορετικά:

«Υπάρχουν πέντε χώρες στη συμμαχία του κακού:

η κομμουνιστική Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Σαουδική Αραβία.

Αυτές οι χώρες σχεδιάζουν να εφαρμόσουν μια στρατηγική εκτροπής πυροδοτώντας έναν πόλεμο στη Μέση Ανατολή και διαταράσσοντας τον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό.

Το σχέδιο είναι μια αντεπίθεση ενάντια στις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία και ενδεχομένως στην Κίνα (όπως η αποβολή από το τραπεζικό σύστημα SWIFT) ώστε το Πεκίνο να μπορέσει στη συνέχεια να εισβάλει στην Ταϊβάν.»

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.