OTAN ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΟΛΕΜΟΥ- ΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣ Ολοκλήρωση της πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 28/2/2022


OTAN ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΟΛΕΜΟΥ- ΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣ Ολοκλήρωση της πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ 

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού A.E. (ΔΕΗ) ανακοινώνει ότι η πώληση του 49% της συμμετοχής της στην ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.) ολοκληρώθηκε σήμερα με την κατάθεση € 1.320 εκατ. από την Macquarie Asset Management για την απόκτηση του προαναφερθέντος ποσοστού. Το τίμημα έχει προσαρμοστεί ώστε να απεικονίζει τη μεταβολή στην Καθαρή Αξία του Ενεργητικού (Net Asset Value) του ΔΕΔΔΗΕ έως την 28.2.2022, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης Αγοράς Μετοχών. 

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, μετά την παραίτηση των μελών, με την εξαίρεση του κ. Μάνου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας και του κ. Μασούρα, εκπρόσωπου των εργαζομένων, και την εκλογή των νέων μελών από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση του μετόχου του ΔΕΔΔΗΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ  συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Μιχαήλ Κεφαλογιάννης, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Αναστάσιος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
Stéphane Brimont, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Arthur Rakowski, Μη Εκτελεστικό Μέλος, 
Mark Mathieson, Μη Εκτελεστικό Μέλος, 
Ουρανία Αικατερινάρη, Μη Εκτελεστικό Μέλος,  
Ευάγγελος Αγγελετόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Αλέξανδρος Πατεράκης, Μη Εκτελεστικό Μέλος, 
Σωτήριος Χατζημιχαήλ, Μη Εκτελεστικό Μέλος, 
Γεωργία Χριστοδουλοπούλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος, 
Κωνσταντίνος Μασούρας, Μη Εκτελεστικό Μέλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων
Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ θα λήξει στις 28.2.2025, με την εξαίρεση του κ. Κωνσταντίνου Μασούρα, η θητεία του οποίου λήγει στις 27.6.2022 και του κ. Αναστασίου Μάνου, η θητεία του οποίου λήγει στις 16.10.2022.

Ο Γεώργιος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, δήλωσε: «Η πώληση του 49% της συμμετοχής της ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ στη Macquarie Asset Management, τον μεγαλύτερο διαχειριστή υποδομών παγκοσμίως, με μία ελκυστική αποτίμηση η οποία αντανακλά τη μακροπρόθεσμη αξία του ΔΕΔΔΗΕ, παρέχει τα αναγκαία εφόδια στη μεγαλύτερη θυγατρική μας, για τη μετάβαση σε μια νέα εποχή με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων για το εθνικό μας δίκτυο, το οποίο είναι ιδιαιτέρως αναγκαίο για τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους της Ελλάδας. 

O KΥΡΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ δήλωσε ...Αυτό είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τη χώρα μας, καθώς μέσω του μετασχηματισμού του ΔΕΔΔΗΕ, αναβαθμίζεται η διαχείριση δικτύων στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας, σε ένα κομβικό μάλιστα σημείο, με την ενεργειακή κρίση και την ενεργειακή μετάβαση σε πλήρη εξέλιξη».

Αποδεδειγμενα ποτέ μια ιδιωτική επιχείρηση δεν έγινε καλός Σαμαρείτης για τον λαό και δεν έκανε επενδύσεις ,,,,παρά μόνο αν πλήρωνε ο λαός,,,
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ,,ΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ;;;
ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ;;;
ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΠΛΕ ΜΑΤΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.