Η απόλυτη αποδόμηση των τουρκικών διεκδικήσεων σε μία ομιλία από το Καστελλόριζο! Τη γνωρίζει η κυβέρνηση;


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 12/2/2022

Ο πρωθυπουργός δήλωσε στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, ότι δεν βρίσκει κανένα λόγο να εμπλακεί σε «φραστικές αντιπαραθέσεις με την ηγεσία της Τουρκίας».

Μόνο που η ηγεσία της Τουρκίας δεν κάνει δηλώσεις για να τον προκαλέσει να εμπλακεί μαζί της σε «διάλογο». Οι δηλώσεις των Τούρκων για όλα τα θέματα και τελευταία για την αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου, υποστηρίζουν μια ολόκληρη στρατηγική η οποία περιλαμβάνει αποστολές επιστολών ακόμη και στον ΟΗΕ! Δε μπορεί να μη τα γνωρίζει αυτά το πρωθυπουργικό επιτελείο! Θα έχουν διαπιστώσει λοιπόν ,ειδικά οι νομικοί του πρωθυπουργικού επιτελείου, ότι οι Τούρκοι έχουν «χτίσει» ένα ολόκληρο «αφήγημα» υποστήριξης όλων των παράλογων και απολύτως παράνομων επιδιώξεων τους. Ένα «αφήγημα» που πρέπει να αποδομείται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

Δεν έχουμε ακούσει αυτή την αποδόμηση και δεν έχουμε διαπιστώσει να έχει υπάρξει αντίδραση με ένταση -όχι «ξύλινες» δηλώσεις- σε όσα η Τουρκία πράττει ,αξιοποιώντας διεθνείς οργανισμούς. Και είναι και…απομονωμένη.

Το φθινόπωρο του 2020, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ.Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε στο Καστελλόριζο. Θέμα της ομιλίας «Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ». 

Η αποδόμηση των τουρκικών θέσεων που έκανε σε εκείνη την ομιλία ήταν μοναδική. Όλα αυτά που ανέφερε θα ΄πρεπε να ακούγονται σε κάθε ευκαιρία στις Βρυξέλλες των κατ΄  επιλογή ευαίσθητων για το Διεθνές Δίκαιο και την τήρηση του. Τα θέτουμε; Τους αναγκάζουμε να τα ακούν; Τα έχουμε επικοινωνήσει σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της Ευρώπης αντί να σπαταλάμε εκατομμύρια για σποτάκια στο εσωτερικό για να «Μείνουμε σπίτι»;

Όλη η ομιλία του τέως ΠτΔ ΕΔΩ.

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.