Γ.Κοντογιώργης: Έχουν δώσει τη δυνατότητα στο σκυλολόι, που κινείται με διατακτικό τρόπο να κλείνει στόματα. Η αμφισβήτηση τους ενοχλεί


 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 9/2//2023

 Γιώργος Κοντογιώργης:

(…) Σήμερα, η πρωταρχική έγνοια –και έχει σημασία που το λέω- των αρχόντων του κόσμου, είναι πώς θα κλείσουν το στόμα στον ελεύθερο λόγο του πολίτη που τον εκφέρει μέσα από το διαδίκτυο. 

Γιατί αυτό; Διότι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι αυτός ο λόγος βγαίνει και δεν μπορεί να σταματήσει και να ελεγχθεί με κανέναν τρόπο. Διότι, στο παλαιό καθεστώς, το ποιος θα μιλούσε στην τηλεόραση ή στις εφημερίδες αποφασιζόταν με τον “εξορκισμό” της ελευθερίας του τύπου -που, θα έπρεπε να δεχθούμε ότι είναι παρένθετος διότι ανήκει στην ελευθερία της κοινωνίας και είναι απλοί διαχειριστές και διασφαλιστές της ελευθερίας της κοινωνίας- τον ιδιοποιήθηκαν αυτοί που τον ιδιοποιήθηκαν λοιπόν, σε συνδυασμό με το καθεστώς και, είχαν τη δυνατότητα να αποφασίζουν τους εξής πέντε/δέκα/εκατό που θα είχαν λόγο. Οι άλλοι έπρεπε να καθίσουν στο σπίτι τους ή στο καφενείο και να μιλούν εκεί. Αυτό δεν ενοχλεί κανέναν. Τώρα όμως που τα πράγματα έχουν ξεφύγει, βλέπετε ότι παρεμβαίνουν και, ή κατεβάζουν τον λόγο των πολιτών ή τον κοκκινίζουν για να επιδείξουν τη λογική της απαγόρευση (ότι είναι επικίνδυνος) ή, ακόμα και τον συκοφαντούν. Έχουν δώσει δηλαδή τη δυνατότητα σε “ομάδες” όπου είναι ένα σκυλολόι το οποίο κινείται με διατακτικό τρόπο για να κλείνει στόματα, έχουν δώσει λοιπόν τη δυνατότητα να ασκούν λογοκρισία στον ελεύθερο λόγο του πολίτη.  

Μη νομίσετε ότι κυνηγούν αυτούς που κάνουν διακίνηση ναρκωτικών ή διάφορα άλλα εγκλήματα στο ίντερνετ. Βρίθει το ίντερνετ από τέτοια εγκλήματα αλλά κανείς δεν τα σταματάει και δεν τα ελέγχει. Είναι ο πολιτικός λόγος -ο λόγος της αμφισβήτησης δηλαδή- που τους ενοχλεί. Αυτό λοιπόν, είναι ένα καθεστώς το οποίο έχει να κάνει με πολλά επίπεδα ελέγχου του φρονήματος της κοινωνίας. (…)

«Το πρώτο που χρειάζεται, είναι το σώμα της κοινωνίας να προχωρήσει σε μια εσωτερική – προσωπική επανάσταση», τονίζει ο κ. Κοντογιώργης.

Ο πανεπιστημιακός δάσκαλος στο χώρο της Πολιτικής Επιστήμης και στοχαστής , Γιώργος Κοντογιώργης, σε μια συζήτηση – ανάλυση στον 98.4 και στο Γιώργο Σαχίνη, απαντά στη πρόκληση των ακροατών, να περιγράψει τα άμεσα πρώτα βήματα, που σύμφωνα με τον δημόσιο λόγο του, θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο, ώστε αυτό που αποκαλεί ο ίδιος ως «εκλεγμένη μοναρχία» και κατ όνομα αντιπροσωπευτική δημοκρατία, να μετασχηματιστεί με ενεργό την κοινωνία, σε Συμμετοχική Δημοκρατία των Πολιτών.

 Όπως επισημαίνει, το πρώτο που χρειάζεται , είναι το σώμα της κοινωνίας να προχωρήσει σε μια εσωτερική – προσωπική επανάσταση , έτοιμη να αλλάξει από την αλλοτρίωση της παγκόσμιας ενιαίας σκέψης , που της έχει επιβληθεί από τα οικονομικά και πολιτικά συστήματα. 

 Οι πολίτες , λέει ο κ. Κοντογιώργης, θα πρέπει να συνεννοηθούν, στο τι εννοούμε με ακρίβεια όταν μιλάμε για την Δημοκρατία ως πολίτευμα και όχι όπως της σερβίρουν άνωθεν τι εννοούν ως Δημοκρατία τα συστήματα που επιβάλλουν τους όρους τους. 

 Στην εποχή , είπε της τεχνολογικής επανάστασης και προόδου, οι παγκόσμιες ελίτ ως κάτοχοι των πόρων , επιχειρούν αυτή την εποχή να ελέγξουν πλήρως τις κοινωνίες διευρύνοντας το χάσμα από την μια των δυνατοτήτων της τεχνολογικής επανάστασης και από την άλλη κρατώντας τις κοινωνίες σε πολιτικά εργαλεία – θεσμούς του 18ου , ώστε να μην μπορούν να διεκδικήσουν ουσιαστικά την πολιτική ηγεμονία , με εργαλεία μετα-φεουδαρχίας που δεν μπορούν να επιβάλλουν όρους άσκησης εξουσίας στην τεχνολογική εποχή αιχμής.

Απομαγνητοφώνηση, Ελένη Ξένου

Πηγή: 98,4


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.