VIDEO ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΙΚΟ ΤΖΙΜ ΛΟΝΤΟΣ



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ 1o ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝOΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΠΟ ΓΗΠΕΔΑ ΜΕΧΡΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Ο θρύλος του Τζίμ Λόντου είναι ένα ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο σε ένα πρόσωπο κυριολεκτικά θρύλο από την περιοχή της Αργολίδας. Τον Τζίμ Λόντο. Είναι ο για 16 χρόνια παγκόσμιος πρωταθλητής της ελεύθερης πάλης Τζιμ Λόντος ή Χρήστος Θεοφίλου (όπως ήταν το πραγματικό του όνομα) από το Κουτσοπόδι Άργους. Μετανάστης στην Αμερική που μεγαλούργησε, όχι μόνο με τη δύναμη των μπράτσων του, τη σβελτάδα του αλλά και την εξυπνάδα του. Η φιλανθρωπική του δράση ήταν μεγάλη και συμπαραστάθηκε στην πατρίδα του και στον τόπο του με κάθε τρόπο, όσο λίγοι. Οι μαθητές άκουγαν τα κατορθώματα του, από τους παππούδες τους και αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ιστορία του. Έψαξαν, διάβασαν και βρήκαν εντυπωσιακό υλικό για τον Τζίμ Λόντο και δημιούργησαν με μεγάλο σεβασμό την ταινία τους. Το σενάριο στηρίζεται στο αφιέρωμα του αξέχαστου Γιώργου Αντωνίου, στην εφημερίδα "Αργολίδα" το 2004, για τον "Τζίμ Λόντο".
1ο Βραβείο στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό ταινιών Μικρού μήκους 2016 "Ένας Πλανήτης μια ευκαιρία" του Υπουργείου Παιδείας,
Τιμητική Διάκριση στο 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών Ταινιών Μικρού Μήκους «ΣYΝΘΕΣΙΣ» που διοργάνωσε η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για τα 20 χρόνια του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.




Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.