Χατζηθεοδοσίου: Ο τζίρος των εορτών δεν αρκεί για να αποπληρωθούν οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις


Για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, κάνοντας έναν απολογισμό για τη χρονιά που φεύγει, αλλά και διατυπώνοντας τις εκτιμήσεις του για το νέο έτος, μίλησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στην ΕΡΤ1.

Αναφερόμενος στις τρεις μελέτες που εκπόνησε το επιμελητήριο, σε συνεργασία με την ICAP, για τις ζημιές της πανδημίας στην εστίαση, το λιανικό εμπόριο και τα περίπτερα, αναφέρθηκε στις απώλειες που είχαν οι επιχειρήσεις το 2020 επισημαίνοντας ότι τα περιοριστικά μέτρα οδήγησαν σε μείωση τζίρου πάνω από 40%.

Υπογράμμισε ότι, το μείζον ζήτημα που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, είναι αυτό της ακρίβειας και υπογράμμισε την εκτίμησή του πως, αν η κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα μέτρα, οι ανατιμήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες αμέσως μετά τις γιορτές, καθώς θα έχει εξαντληθεί το απόθεμα των επιχειρήσεων.

Η οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο στάδιο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ο τζίρος που αναμένεται την περίοδο των εορτών είναι ένα αισιόδοξο στοιχείο, ωστόσο δεν αρκεί για να μπορέσουν να αποπληρωθούν οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις.

Ο πρόεδρος σημείωσε πως η επιμελητηριακή και επιχειρηματική κοινότητα αναμένει από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα αποφάσεις για τη μετάθεση της αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από το 13% στο 6%, καθώς και την κάλυψη μέρος του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος, που για πολλές επιχειρήσεις αποτελεί έως και το 50% των συνολικών λειτουργικών εξόδων.

«Αν δεν ληφθούν μέτρα οι ανατιμήσεις θα είναι εκτός ελέγχου», είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, εξηγώντας ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν περιθώρια απορρόφησης των αυξήσεων στις τιμές ενέργειας, μεταφορικών και πρώτων υλών.Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.