Το ελληνικό όπλο λέιζερ που χτυπάει drones ανά 2-3 δευτερόλεπτα



Ο εφευρέτης του πρώτου ρομπότ στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Σούκος, περνάει στη νέα εποχή, κατασκευάζοντας όπλα λέιζερ και συστήματα ανακύκλωσης όπλων.
Όταν ο εφευρέτης και επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Σούκος κατασκεύαζε το 1985 το πρώτο ρομπότ στην Ελλάδα δεν φανταζόταν ότι 36 χρόνια αργότερα θα προμήθευε τις στρατιωτικές δυνάμεις του πλανήτη.
Μια από τις νεότερες δημιουργίες του, που ξεχωρίζει στη στρατιωτική έκθεση Defea 2021, είναι το Λέιζερ Υψηλής Ενέργειας (High Energy Laser Weapon) που ανέπτυξε με την εταιρεία του Soukos Robots και υπόσχεται τη μεταφορά ενέργειας με ταχύτητα φωτός.
Μεταξύ των επαναστατικών χαρακτηριστικών του όπλου είναι ότι δεν επηρεάζεται από τη βαρύτητα, ενώ επιτρέπει την παθητική ανίχνευση και αποθήκευση στόχων, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), θαλάσσιων σκαφών, πυραύλων και ελικοπτέρων.
«Πρόκειται για λέιζερ ρομποτικό οπλικό σύστημα που πραγματοποιεί εκπομπή φωτονίων από 5 έως 20 χιλιόμετρα. Διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης. Έχει αυτόματο σύστημα ευθυγράμμισης, ενώ διαθέτει τη δυνατότητα προσβολής ανά στόχο ανά δύο με τρία δευτερόλεπτα» εξηγεί στο Sputnik ο κ. Σούκος.
«Κατασκευάστηκε με σκοπό να καταρρίπτει τα drones. Σήμερα ο πόλεμος χάνεται ή κερδίζεται από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Άρα το μέλλον είναι τα όπλα λέιζερ» προσθέτει.
Δυνατό του σημείο τα αμυντικά κι όχι τα επιθετικά οπλικά συστήματα, όπως μας εξηγεί.
Πώς όμως έγινε γνωστός παγκοσμίως ο εφευρέτης;
Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 80’ όταν η Ελλάδα φάνηκε να βγαίνει μπροστά στις τεχνολογικές εξελίξεις με τον Κωνσταντίνο Σούκο να κατασκευάζει την «Αθηνά».
Επρόκειτο για το πρώτο ρομπότ ύψους 1,40 και βάρους 100 κιλών. Μπορεί να επιτελεί τις καθημερινές οικιακές εργασίες, αλλά την ίδια στιγμή να λειτουργεί ως φρουρός του σπιτιού.
Παγκοσμίως γνωστό τον έκανε ο ενσωματωμένος πυροσβεστήρας του ρομπότ και η δυνατότητα του να καθηλώνει τους κακοποιούς μέσω μιας δέσμης ενέργειας που παρέλυε το νευρικό σύστημα.
Η Ελλάδα δεν διέθετε ως τότε τέτοια τεχνολογία.
«Με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε σταδιακά η ενασχόλησή μου με τα αμυντικά συστήματα» δήλωσε ο κ. Σούκος.
Μπορεί η εταιρεία Soukos Robots να ιδρύθηκε το 1979 στη Λάρισα όπου και εδρεύει έως σήμερα, ωστόσο δεν έχει μείνει στις παραδοσιακές τεχνολογίες.
Πέρα από το όπλο λέιζερ, η εταιρεία ολοκληρώνει την κατασκευή ενός συστήματος ανακύκλωσης όπλων.
«Εδώ και χρόνια καταστρέφω συμβατικά, χημικά και βιολογικά όπλα. Το επόμενο βήμα είναι η ανακύκλωση όπλων» τονίζει ο κ. Σούκος.
Το σύστημα «Κασταλία» που δημιούργησε έχει τη δυνατότητα να διαλύει πλήρως τα πυρομαχικά με ρυθμό 5 τόνων/ώρα.
Μια ακόμα από τις καινοτομίες του αποτελεί το οικολογικό αυτοκαθαριζόμενο πάνελ σκοποβολής παντός τύπου και διαμετρήματος πυρομαχικών φορητού οπλισμού.
Το σύστημα «Φιλοκτήτης», όπως ονομάζεται, έχει επινοηθεί προκειμένου να χρησιμοποιείται σε πεδία βολής, όπου εξαπολύονται ζωντανά πυρά.
«Πρωτοπορούμε και σε αυτό για την ασφαλή και πραγματική εκπαίδευση των αξιωματικών της αστυνομίας, του στρατού, αλλά και των πολιτών» καταλήγει ο κ Σούκος.

sputniknews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.